Когато се бием с мафията, тя се опитва да отговори

...
Когато се бием с мафията, тя се опитва да отговори
Коментари Харесай

Петков: Ние се бием с мафията, а срещу нас се води сериозена пиар кампания

Когато се бием с мафията, тя се пробва да отговори назад, съобщи министър-председателят Кирил Петков пред публицисти след присъединяване си във форума на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ) на тематика " Бъдещето на Европа и България през призмата на рецесиите ", който се организира през днешния ден в София, съобщи Българска телеграфна агенция.

Премиерът разяснява в отговор на журналистически въпрос слагането под защита на заместник-министър на земеделието.

" Този заместник-министър взе доста персонално въпроса за изчистването на границата сред България и Турция, която е втората най-затруднена граница в света откъм трафик ", сподели Петков.

Това, че беше разрушена една скица на лабораторията, която от доста години беше там, е провокирало противоположна реакция. Получих сведения, поради които трябваше незабавно да отвръщам и този човек да бъде под защита, сподели министър-председателят.

По-рано през днешния ден министър председателят означи, че против държавното управление се води сериозна пиар акция.Има едни хора, които доста добре знаят, че ще отидат в пандиза, в случай че нашето държавно управление остане и би трябвало да създадат всичко допустимо това да не се случи, сподели Петков в Садово.

Според него има и външни фактори, които желаят това държавно управление да падне, " тъй като не им харесва, че заставаме твърдо зад позициите си, в това число и да не ни извиват ръцете за газа ". Рано или късно тази мъгла от отрицателен пиар ще свърши, сподели още Петков.

Още тази седмица слагаме на заместник-министъра на земеделието защита по отношение на работата по проблема с лабораторията на границата, сподели министър председателят на среща със аграрни производители.

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов разгласи в края на май, че са били отправяни закани към него. В началото на юни, след съвещание на парламентарната комисия за предварителна защита и противопоставяне на корупцията по проблема с компания " Евролаб 2011 и граничен пункт „ Капитан Андреево “, Христанов разяснява, че на съвещанието е била предоставена информация, която „ хвърли повече светлина по тематиката и за какво в действителност се постанова страната да встъпи в своите отговорности и да поеме контрола над границата “. По мотив изявлението си, че против него са били отправени закани, когато е почнал да работи по сигнали, свързани с пункт „ Капитан Андреево “, Христанов тогава сподели, че е сезирал способените органи и по случая се работи.

Днес министър председателят Кирил Петков разяснява, че за пръв път българско държавно управление имаше храброст да застане против една мафиотска група, която беше окупирала границата. Като отидох там, не можах да допускам - в тази лаборатория на някои от местата не беше стъпвал човек, в лабораторията за животни нямаше една сламка на пода, разяснява Кирил Петков и добави, че това бяха " едни фиктивни лаборатории огромна част от тях, които бяха там единствено да управляват вноса, кой да влиза и кой да излиза ".

Според премиера с работата по случая е стихотворец риск, защото се стопират парите на хора, " които са получавали доста години милиони ".

В момента имаме 4,5 % напредък на стопанската система в една от най-големите рецесии, уточни пред производителите Петков. Той разяснява, че казусът в този момент е с инфлацията, която идва извън - от енергийните източници и от храните. Според Петков инфлацията при горивата няма да продължава да въздейства на цените им. Той уточни, че идващият проблем е продоволствената рецесия и предвижда инфлация при храните.

За актуализацията на бюджета:

„ Актуализацията на бюджета сега взема решение базов проблем. Въпреки, че стопанската система в последните 4 месеца е с положителен напредък, инфлацията заплашва хората с най-ниски приходи. Акцента на актуализацията е да покрием точно тези хора. Нашето заричане е да няма никой под линията на беднотия и желаеме да си го осъществим. Това е първият ни приоритет ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков след събранието на Националното съдружие на общините.

По думите му „ работодателите знаят, че това, което е дадено, ще бъде изпълнено ". „ Допълнителните средства, които се акумулират в енергийната система, ще бъдат върнати назад на бизнеса”, разясни министър-председателят.

За Сергей Лавров

„ Имаме ясни наказания за съветски полети. Няма да бъдем тези, които незаконно да пускаме нечии външни министри, единствено тъй като те си мислят, че имат право. Има закон, има правила и страната ни ще ги следва. Оттук нататък ще бъдем един сътрудник в Европейски Съюз, от който не може да се чакат неприятни изненади”, сподели министър председателят.

За готовността на Макрон да провежда среща София-Скопие

„ Европа стартира изяло да схваща проблематиката и желае да помогне нашата ясна позиция да бъде предпазена. Когато приказваме за отбрана на българите в Северна Македония, да има ясни и съответни ограничения преди да се стигне до каквото и да е съглашение. Г-н Макрон се пробва да види дали Европейски Съюз може да бъде поръчител за тези условия, които България от дълго време е поставила”, сподели още Петков.

За Битоля

„ Става въпрос за безусловно неприемливо деяние от страна на този човек, който беше арестуван. Получих персонално позвъняване от Димитър Ковачевски. Той ми сподели, че би трябвало да покажем, че ние в действителност желаеме да махнем всевъзможни обособени провокации и че заставаме твърдо против езика на омразата. Благодарих му за бързите действия”, изясни Кирил Петков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР