Когато Сърбия има вътрешни проблеми, умишлено се намесва името на

...
Когато Сърбия има вътрешни проблеми, умишлено се намесва името на
Коментари Харесай

Каракачанов: Над век България е основно плашило при вътрешни проблеми в Сърбия

Когато Сърбия има вътрешни проблеми, съзнателно се намесва името на България. Това мнение изрази пред Би Ти Ви вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов в коментар на изявлението на сръбския вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич от уикенда. В изявление пред РТС, където обсъждаше спорът сред Сърбия и Черна гора, Дачич порица напъните на България за запазване на правата на българското малцинство в Сърбия, което било едвам 0.26% от популацията на страната.

" Над 100 година главно чучело в Сърбия е България - по-голямата страна сме, конкурентна. Никога не сме имали искания към сръбски територии, а тези българи, които той дефинира към 0.26%, са част от територия, която Сърбия взе от България след Първата международна война ", сподели Каракачанов.

Запитан кои права на българското малцинство са нарушени, вицепремиерът сподели, че " не е неприятно да се отиде да се види ", само че преди всичко това е правото на децата да учат български език. Властите в Сърбия не обезпечават превоз, тъй че децата, живеещи по селата край Босилеград и Цариброд, да могат да пътуват за часовете по български език, даде образец той и добави, че превозът се обезпечава от сдружения, в това число от България.

Каракачанов в следващо изявление опита да омаловажи провиненията на евродепутата от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, който беше заловен да кара след приложимост на алкохол, а в Европарламента беше заставен да се извини за прояви на расизъм откакто беше изтъкнал етническия генезис на двама свои сътрудници - депутати.

От думите на Каракачанов се разбра, че на Джамбазки няма да се търси политическа отговорност за нарушаването на Закона за придвижване по пътищата, тъй като " всеки, който пие алкохол и има кола " е правил същото.

За държанието му в Народното събрание Каракачанов се обърна към водещия Антон Хекимян: " Вие бихте ли се обидили, в случай че ви кажа, че сте българин от арменски генезис? ". Веднага по-късно обаче отхвърли смисъла да се разяснява етническият генезис на хората, тъй като " какво значение има произходът, подобен те е предопределил бог. " Според него " ултралиберализмът в Брюксел минава граници с джендърски конвенции и еднополови бракове ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР