Когато са малки, кученцата нямат изградени хигиенни навици, а и

...
Когато са малки, кученцата нямат изградени хигиенни навици, а и
Коментари Харесай

Как да се справим с миризмата от кучешка урина

Когато са дребни, кученцата нямат построени хигиенични привички, а и не могат да бъдат извеждани на открито, до момента в който не бъде сложена последната им наложителна кучешка ваксина за стълкновение с външната среда. Това автоматизирано значи, че кученцето ви несъзнателно ще се изпуска както по огромна, по този начин и по дребна потребност.

При състояние, че сте си вкъщи, това не е кой знае какъв проблем и незабавно ще почистите след следващата пакост. Ако ви се наложи да отсъствате обаче за по-дълго, ще бъдете неприятно посрещнати от аромата на амоняк, присъщ за кучешката урина.

Вероятно сами се досещате, че вярното решение на сходен проблем не се крие в това да поставите на всички места ароматизатори. Как можете тогава елементарно да се справите с миризмата от кучешка урина, в случай че тя е попаднала върху ваши облекла, мебели или подови настилки?

Дрехите елементарно ще натикате в пералнята, никакъв проблем. С килимите и мебелите обаче нещата са по-сложни. Първо разтъркайте мястото, на което е попаднала кучешката урина с натопен в топла вода парцал, след което подсушете. Повтаряйте тази процедура толкоз пъти, колкото е належащо, до момента в който не усещате към този момент никаква неприятна миризма.

Ако видите, че не постигате стремежи резултат, прибавете към топлата вода и препарат за миене на съдове или прахуляк за пране. Не предозирайте обаче с каквито и да са препарати, тъй като е допустимо те на собствен ред да оставят леке върху мебелите или килимите ви. Дори бихме ви посъветвали за всеки случай да пробвате действието им върху обособените материи на някое по-незабележимо място.

 Отстраняване миризма на кучешка урина

И още един съвет от наша страна - когато макар всички ваши дейности продължавате да усещате миризма на кучешка урина или пък не можете да се справите с упорити петна, които кученцето ви е поднесло, то пробвайте безотказната мощ на содата за самун. Просто поръсете с нея килима или дивана си, изчакайте най-малко няколко часа тя да подейства и е оберете с прахосмукачка. Естествено, дръжте дребния бандит надалеч от мястото, което е поръсено със сода. Това е - елементарно, на ниска цена и дейно!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР