Когато Ричард Брансън бил на 6 годинки, се случило нещо,

...
Когато Ричард Брансън бил на 6 годинки, се случило нещо,
Коментари Харесай

Да си отгледаш Ричард Брансън, или защо е важно родителите да са приключенци

Когато Ричард Брансън бил на 6 годинки, се случило нещо, което той запомнил за цялостен живот и белязало характера му в бъдеще. То станало по пътя за посещаване на баба му. Малкият Ричард бил седнал на задната седалка на кола, ръководена от майка му. След към 6 километра пътешестване, бъдещият милиардер и създател на Virgin Group почнал да прави гримаси, да плаче и да капризничи. Как реагирала майка му Ив? Тя спряла колата, свалила го от нея и му споделила: Щом ще правиш по този начин, хайде откри си твой път да стигнеш до баба ти!

Повече от 30 години по-късно Брансън изяснява в новия си документален филм " Don`t Look Down ", че се е почувствал извънредно обезверен, само че това строго държание е калило характера му и му е помогнало в бъдеще. Толкова мощно обезверен по-късно му се е случвало да бъде единствено още един път - когато стоял в летящ балон с нажежен въздух, подготвяйки се да скочи с парашут.

Филмът отразява двете пътувания на Брансън с балони - трансатлантическото от 1987 година и транстихоокеанското от 1991 година В тях Брансън и неговият копилот Пер Линдстранд доближават до миг, в който усещат, че са доста покрай гибелта. Кадрите включват изявление с майката на Брансън Ив, което предлага пояснение, за какво той след това е станал толкоз самоуверен в живота и предприемачеството и защо не се опасява да поема опасности. 

" Тя беше необикновено подкрепяща, даваше ни доста обич, само че при всяка опция, която имаше, ни тласкаше до ръба ", разяснява той пред Business Insider в нюйоркския му офис, в среща във връзка кино лентата. 

В обява в блог от 2013 година Брансън изяснява за този толкоз значим ден в детството му, когато майка му го свалила от колата. От тогава той постоянно се пробва да има надзор над страстите си и да разчита на себе си, с цел да стигне на всички места, където има нужда. Изгражда като черта от характера си за обич към приключенията. 

Между другото, майката на Брансън е пилотирала безмоторен аероплан, парашутист е и е една от първите американски стюардеси в пътнически аероплан. " Тя самата е имала доста завършения ", споделя Брансън, " и мисля, че един тип го очакваше от синовете си, тъй че аз имах доста, на което да имитирам ", продължава той. Във кино лентата даже споделя, че майка му го е готвила да става министър-председател още преди да се роди. " Мисля, че на ранен стадий осъзнах, че в случай че желая да осъществявам нейните стремежи за сина й, би трябвало да направя някои много необикновени неща в живота ", споделя Брансън. 

Във кино лентата самата Ив показва, че синът й е построил личен издръжливост към провокациите, тъй като по време на израстването си е бил академик да мисли за потребностите на другите хора, не му било позволявано да се ядосва и гневи, да завижда - всички тези неща тя се опитвала да притъпи. 

По време на кариерата си, Брансън доста пъти включва майка си, която през днешния ден е на 93 години, в приключенията си. Например, във велопреход с дължина над 2400 км от Северна Италия до Южна Италия - тогава бабата карала колело паралелно до внуците си. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР