Когато решавате как да кръстите новопоявилата се малка принцеса в

...
Когато решавате как да кръстите новопоявилата се малка принцеса в
Коментари Харесай

Значение на името Яна

Когато решавате по какъв начин да кръстите новопоявилата се дребна принцеса в фамилията ви, вие евентуално бихте търсили уместно за нея име освен по мелодичност или по родово завещание, само че и по това какво символизира самото име.

Наред с женски имена като Светлана, Румяна, Вяра, Надежда или Любов, чието значение и символика могат елементарно да бъдат разкрити в самото наименование, то има и такива имена, които ни запленяват, само че в действителност не сме наясно какво се съдържа в тях и какъв заряд носят.

Тук взехме решение да ви срещнем с едно относително постоянно срещано българско име, каквото е Яна, както и какво е неговото значение.

Значение на името Яна

В България се счита, че името е доста далечно видоизменено от Иван или че произлиза от името Анна. Вероятно бихте се изненадали обаче, че името Яна и неговите производни са срещани освен в България и прилежащите ни страни, само че из доста други елементи по света. Особено публикувано е името в скандинавските страни, като във Финландия и Норвегия то се произнася като Яница. Във Франция Яна е наричана Жана; в Литва, Латва и Полша е известно и като Яна, и като Яйна; в Италия е Джоана. Всички тези имена дават отговор на нашенското име Яна.

Жените с името Яна се характеризират с превъзходна вътрешен глас и изострен разум, което ги трансформира в чудесни събеседници. Те са уравновесени, аналитични и справедливи и умеят да взимат верните решения в сложни или даже сериозни обстановки.

 Значение на името Яна

Същевременно в тях се борят две лица - това на дръзка лъвица и това на нежно и гальовно котенце. Жените с името Яна могат да са както прекомерно самоуверени, по този начин и прекомерно чувствителни или даже сериозни към себе си. Най-важното за тях е да имат вяра в това, към което се стремят, тъй като в противоположен случай техните инициативи са обречени на неуспех.

В фамилния живот дамите, носещи името Яна нормално са обичани и щастливи, тъй като умеят елементарно да подчинят половинката си. Това се дължи на обстоятелството, че тези дами слагат персоналните си ползи на фундамент, само че някак си незабелязано за близките. И въпреки да не се славят като най-хубавите домакини, а от време на време са и искрено мързеливи към домашните си задължения, те някак си съумяват да поддържат фамилния уют. Когато това им изнася.

Значението на всяка обособена писмен знак от името Яна

Буквата Я е знак на чувството за предимство над останалите и на блян към самопризнание. Много хора, чието име стартира с Я страдат от „ заболели “ упоритости в това непрестанно да се потвърждават и от време на време това е дразнещо за близките.

Буквата Н символизира вътрешната настройка на индивида към рецензия, а от време на време и към прям митинг. Трудно бихте спорили с жена, в чието име има Н, тъй като тя ще е прекомерно уверена в правотата си, като в същото време рядко би си замълчала.

Буквата А символизира новото начало и дава сили на дамите, имащи в името си А, да се оправят и с най-трудните и на пръв взор непостижими задания.

Според астролозите планетата- настойник на носещите името Яна е Марс; подобаващите камъни са нефрит и смарагд; подобаващите цветове са зелено и алено, а щастливите цифри са 3 и 4.

Кога имат имен ден дамите, носещи името Яна

 Яна

Подобно на доста други имена, те имат няколко имени дни, само че за най-точен се счита Еньовден, който се означи на 24.06 и се свързва с лятното слънцестоене. Което единствено по себе си значи, че всички дами носещи името Яна се свързват със светлината топлината. Могат да са толкоз усмихнати и чаровни, че напряко да изгорите около тях в случай че не сте деликатни.

Имен ден честват дамите с името Яна и на Успение на св. Анна, което се отбелязва на 25. 07, както и на 9.12, когато се празнува така наречен Зимна св. Анна.

Може би е забавно и да споделим, че има доста известни персони, носещи името Яна. Ако наблюдавате деликатно техния живот, евентуално бихте придобили по-пълна визия за смисъла на името Яна. Можем да ви дадем съответен образец с Мадлен Олбрайт, чието същинско име е Мария Яна Корбелова, която остава в историята като извънредно твърда, директна и безкомпромисна персона.

Друг образец е Яна Ключкова, украинска лекоатлетка, която има 5 олимпийски медала. Отново образец за убеденост и мощна воля. Ако погледнем и родната Яна Титова, извънредно сполучлива актриса и режисьор, както и една от най-усмихнатите и завладяващи известни дами като цяло, то елементарно ще стигнем до извода, че без значение от смисъла или произхода на името Яна, то носи в себе си позитивен заряд.

Вижте още значение на името Валерия; значение на името Росица.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР