Когато разговаряме с някого, разбира се, искаме да ни има

...
Когато разговаряме с някого, разбира се, искаме да ни има
Коментари Харесай

Един невероятно лесен начин да спечелите доверието на околните

Когато беседваме с някого, несъмнено, желаеме да ни има доверие. За страдание, не всичко, което споделяме, се възприема по верния метод. Подобни обстановка обаче могат да бъдат избегнати, уверени са създателите от Bright Side, които споделят няколко забавни изследвания, разкриващи главната загадка за печелене на доверие.

Може да звучи тривиално, само че тайната е в очите. Когато поддържаме връзка, мъчно направляваме това, което се случва с очите ни и метода, по който те реагират. Това обаче е от голямо значение за доверието сред хората.

Ако би трябвало да бъдем точни, решаваща роля имат зениците. Колкото по-разширени са те, толкоз по-лесно е да се доверите на говорещия. Доскоро се смяташе, че човек не може да управлява дали зениците му се уголемяват, или свиват. Изследване от 2013 година обаче потвърждава, че това е допустимо – задоволително е да си визиите, че сте в тъмна стая.

Това просто мисловно деяние оказва помощ човек да бъде общопризнат като по-добър слушател или сътрудник във всевъзможни служебни инициативи. Когато зениците ви са разширени, индивидът против вас автоматизирано ви се доверява повече. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР