Когато производителите на автомобили тестват най-новите си автомобили, те биха предпочели да

...
Когато производителите на автомобили
тестват най-новите си автомобили, те биха
предпочели да
Коментари Харесай

Заводските тестове - трик, камуфлаж, измама

Когато производителите на автомобили тестват най-новите си коли, те биха предпочели да ги вършат надали не невидими. Понеже е невероятно, те прикриват прототипите по метод, който на немски се споделя "Erlkönige/чапли нем./ ".

За да предпазят дизайна и детайлите на новите транспортни средства от любопитни очи и нежелани фотоси, те оптически се маскират благодарение на разнообразни цветни шарки. Тестовете като развой са доста дълги във времето – прототипите покриват до два милиона тестови километра при на практика и различни климатични условия и много постоянно по обществени пътища, където могат да бъдат “хванати ” от папараците или конкуренцията.

Само посредством камуфлаж могат да бъдат скрити техническите нововъведения, новите дизайнерски функционалности и “умни ” елементи. Визуално присъщите елементи, очертания или части на тялото, като фарове, решетка или задни са изключително забавни за скаутите с камери или смарт телефони. Затова те се покриват с изключително внимание или частично променени с обемни разширения.

Камуфлажните покрития също смазват и променят контурите и линиите на тялото, дори страничните прозорци се покриват частично, тъй че да не се вижда хода на линията на прозореца.

Същото важи и за интериора. Интериор, който към този момент е покрай серийното производство, също се пази от обективите на фотографите, защото понякога се постанова тестваното превозно средство да се паркира на обществено място. В интериора на тестовите мулета се използват най-вече непрозрачни нетъкани материали, които самостоятелно скриват детайли, в случай че е належащо.

В Skoda, да вземем за пример, експертите по камуфлаж се грижат за дизайна и разработването на камуфлажните покрития. Тук надали има ограничавания за въображението и творчеството на експертите.

Те си играят с шарки, 3D резултати и цветни контрасти, които образно да заблудят наблюдаващия. Понякога даже крият съобщения в камуфлаж, като хаштаг от акаунта в Twitter @skodaautonews. Готовите камуфлажни покрития се прикрепват към превозното средство на ръка в продължение на няколко часа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР