Когато природата се разбунтува, хората остават безсилни пред нейната стихийна

...
Когато природата се разбунтува, хората остават безсилни пред нейната стихийна
Коментари Харесай

Героите на Враца! Вижте спасителите, които се бориха с урагана в събота /снимки/

Когато природата се разпалва, хората остават безсилни пред нейната стихийна мощ. Но точно в най-тежките моменти изпъкват тези, които с риск за личния си живот се борят, с цел да спасят съгражданите си.
Когато в събота Враца беше връхлетяна от най-голямото злополучие в новата си история, на помощ се притекоха чиновниците на Районната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията. През целия ден те се бориха с невижданата буря, застрашавайки личното си здраве, с цел да оказват помощ на врачани, видяха още тогава репортерите на BulNews.bg.
Служителите, които реагираха стремително на над 30 сигнала, считат, че дейностите им не са подвиг, а част от работата им. За тях в сходни моменти е най-важно да се работи бързо и съответно. Те не се замислят за риска, а работят без боязън. По тази причина взехме решение да ви покажем кои персони се трансфораха в героите на Враца.
На работа в сериозния ден била IV дежурна група в службата, предвождана от шеф Людмил Гешев, който е най-възрастният пожарникар в региона. Цели 38 години той се бори със стихиите и ловко предава хъса и любовта си към работата на младите по-младите си сътрудници. На 3 февруари Гешев е управлявал три екипа с командири Борислав Трифонов, Андрей Бановски, Георги Лазаров, Стоян Илиевски. Водачи на специфичните коли пък са били Венелин Савов и Венелин Ангелов, като един до друг с тях против стихията били и Симеон Симеонов и Константин Димитров. Десетките сигнали в обслужващия център пък са получавани и разпределяни от Галина Гергова /диспечер/, като на помощ й се притекъл Чавдар Станчев.
Началникът на пожарната Тодор Гоцев съобщи пред наш кореспондент, че е горделив с работата на чиновниците си, които не подвили крайник до късните часове на съботната нощ. Той описа, че сигналите на тел. 112 постъпвали един след различен. Спасителите е трябвало да се оправят с безбройните провали от мощния вятър. Основно огнеборците отстранявали паднали и рискови дървета, премахвали рискови ламарини и билбордове из целия град. На сърцатите мъже се наложило да гасят и два огромни пожара. Именно поради неуморните им старания в спешната обстановка, потърпевшите във стихийния ден са едвам двама, въпреки че сходни стихии нерядко взимат и жертви.
Не единствено жителите обаче били изложени на риск под мощта на урагана. Самите избавителни екипи през целия ден били подложени на непрекъснати рискове. Към тях непрекъснато летели със страшна мощ ламарини, заплашващи да се стоварят върху им, до момента в който изпълнявали служебните си отговорности. Клоните, които трябвало да отстранят, с цел да не паднат върху съгражданите им, поддавали под тежестта им. Святкащите жици над главите им се поклащали застрашително от мощния вятър, само че за благополучие не се стигнало до произшествия.
Благодарение на своя професионализъм и отдаденост на призванието им, пожарникарите се справили с бедствието и могат гордо да се наредят измежду героите на Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР