Когато приключите с вкусния и полезен банан не изхвърляйте кората,

...
Когато приключите с вкусния и полезен банан не изхвърляйте кората,
Коментари Харесай

Банановата кора помага при тези неща!

Когато приключите с вкусния и потребен банан не изхвърляйте кората, а я използвайте за тези пет хитри трика, които ще са в помощ на вашето здраве! 

1. Избелвайте зъбите си с нея

След като измиете зъбите си с четка и паста, натъркайте с кората от банан зъбите. Ако повтаряте това всеки ден, доста скоро ще започнете да виждате по какъв начин петната от кафе или вино понижават.
 Опитен градинар зарови яйце и банан в двора си. Резултатът смая съседите! Опитен градинар зарови яйце и банан в двора си. Резултатът смая съседите!
Днес ще ви разкажем какво се случва, когато яйце и банан бъдат заровени в двора. След като разберете, сигурно ще пожелаете и вие...



2. Намаля забележимите белези по тялото

Ако всекидневно нанасяте бананова кора върху белезите си за към час, доста скоро ще започнете да забелязвате разликите във типа им. Те съдържат естерифизирани мастни киселини, които се съдържат в лосионите, борещи се с белезите по тялото.

3. Помага при облекчението на главоболие

Ако поставите кора от банан във фризера за час, а по-късно на челото или на тила си, до момента в който се затопли, тя ще облекчи болката в главата, поради наличието на калий в нея.
 7 аргументи да ядете банани ВСЕКИ ДЕН 7 аргументи да ядете банани ВСЕКИ ДЕН
Здравословната храна от време на време в действителност не е изключително вкусна, само че това сигурно не важи за бананите. Освен, че са доста вкусни и заси...

4. Банановата кора оказва помощ при готвене на месо

За да запазите месото сочно, сложете бананова кора до него, когато го готвите. Също по този начин можете напряко да покриете месото с банановата кора.



5. Облекчава сърбежа

За 10-15 минути нанесете бананова кора върху сектора, който предизвиква раздразнение и вижте резултата. Тя съдържа хистамин, магнезий, витамин Е и витамин С.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР