Когато през новия век на чалга небосклона изгряха Азис, Ивана,

...
Когато през новия век на чалга небосклона изгряха Азис, Ивана,
Коментари Харесай

Орхан Мурад: Ашколсун на Сузанита, че се изчисти от наркотиците! Мен не ме е удряла, само баба си и дядо си

 Когато през новия век на чалга небосклона изгряха Азис, Ивана, Преслава и Галена, Орхан Мурад, една от огромните звезди на фолка от 90-те години, поотстъпи позиции в шоубизнеса, само че през 2017-а името му още веднъж за завъртя мощно в публичното пространство. Заслугата за възродения интерес към особата му бе на щерка му Сузанита. Чаровната и сексапилна тийнейджърка направи същински взрив със скандално държание и нецензурни песни и през днешния ден е измежду най-обсъжданите ни млади звезди. Ето какво показа гордия татко пред " Уикенд ":

- Орхан, по какъв начин се пазите от ковид? 

- Малко скептично съм надъхан към цялата тази история с Ковид-19... От невярващите съм, че има такава зараза. Вярвам на вирусолозите, които мислят трезво и човешки, само че на тях не им се дава опция да си изкажат мнението. Болно ми е, само че би трябвало да кажа, че сме доста, но доста надалеч от всевъзможни типове човечност, цивилизация, страна и държавност. Сигурен съм, че по-будните, четящи и анализиращи хора считат като мен. 

- Защо смятате, че заблуждават народа за пандемията? 

- Властимащите просто би трябвало да откраднат едни суми – дотации. Дори имат наглостта да взимат и заеми, които още веднъж ще потънат някъде. Дори в не толкоз цивилизовани страни, за каквато се имаме ние, подкрепиха непосредствено популацията с пари. На нас ни дадоха опция да теглим заеми - сякаш безлихвени, само че критериите са такива, че малко на брой могат да се доберат и до тия средства. Взеха се 10 милиарда заем и още някой и различен милиард дотации от Европейски Съюз. Кой обаче видя нещо от тези пари, с изключение на двама-трима олигарси и антуражът им? И по този начин всичко мина и отпътува... Мой другар работи в строителна компания в Англия. Там по време на изключителното състояние поради ковид му дават по 700 паунда на месец, без да прави безусловно нищо. А за своите жители – англичаните, нямам думи по какъв начин добре се грижи страната им. 

- Вашият живот по какъв начин се промени поради Ковид-19? 

- И аз се подписах в петицията за незабавна финансова поддръжка на културния бранш в България, с цел да не бедстват самонаетите и самоосигуряващи се актьори на свободна процедура. Самият аз не мога да аплайвам за помощи. Работя като музикален началник в театъра в Кърджали и получавам някакви мижава, съвсем минимална заплата от там. За страдание това, което ние, изпълнителите, хората на изкуството, се опитваме да продаваме, не е самун, а музика. 

- Притеснен ли сте за бъдещето? Не се знае по кое време отново ще имате участия… 

- Никога не съм си разрешавал да се обезверявам. Продължавам да работя и по време на пандемия. Направих 4 нови песни. Едната - " Карантина ", даже я пуснах в ютуб канала си на 14 май, когато трябваше да се анулира изключителното състояние. Те пък взеха, че измислиха друга дефиниция - изключителна епидемиологична конюнктура, а по-късно ще удължат периода и с ново наименование. Почитателите ми одобряват доста добре песните, които пущам в канала си. 

- С какви пари оцелявате в това мъчно време? 

- Живеем със заплатата ми, моята пенсия и тази на жена ми. Получавам и приходи от Ютуб канала ми. Съпругата ми е оперирана от рак на гърдата преди 4 години и взема 186 лв.. Около 1200-1300 лв. на месец влизат в фамилията – вие преценете защо могат да стигнат тези пари и по какъв начин живеем. 

- Махнаха ли гърдата на жена ви при интервенцията? 

- Не са й махнали нито една от гърдите. Просто изрязаха образованието и лимфните възли. Засега всичко е наред, уповавам се по този начин и да продължи. 

- Дъщеря ви Сузанита по какъв начин е? 

- Супер е! Свежа и стимулирана. Променена. Хейтърите пишат, какво ли не за нея, само че за жалост не мога да ги развеселявам – Сузи е доста добре. 

- Предполагам, че не се дразните от всякакви трудове по адрес на щерка ви. Все отново преди време казахте, че неприятна реклама няма... 

- Така е, няма неприятна реклама, само че в тази ситуация с щерка ми се касае за живота и положението на един младеж. Радвам се на това, което е Сузи сега. Нещата се развиват в наша изгода. Цялото семейство сме добре и сме си у дома. 

- С какво се занимава Сузанита по време на изключителната обстановка? 

- Пише текстове, обсъждаме нови хрумвания. Имаме задоволително време един за различен. Продължава да си учи и си взима изпитите. Сузи от години е на самостоятелен проект на образование, а в този момент би трябвало да приключи 10 клас. 

- Променена ли е щерка ви, откакто беше в клиника за наркозависими? 

- Да. Сузи сама взе решението да се подложи на лекуване в клиниката за един месец. Сама си реши и да показа с хората. Прави й чест, че си призна за казуса и пожела да се оправи с него. Това приказва за израстването й. Разказа за зависимостта и лечението, искаше да даде образец на хилядите младежи, които също са залитнали, както нея. Наркотиците са същинската огромна пандемия, а не някакъв фиктивен ковид. В момента щерка ми е чиста и е добре. На злобарите не им се ще да е по този начин, само че Сузи доста добре им го сподели в телевизионно изявление: " Вие също сте отпадъци, само че за разлика от мен нямате силата, доблестта и интелекта да си го признаете и да тръгнете по пътя на разрешаване на казуса! ". Радвам се на мощната й воля и осъзнатостта й. 

- Дъщеря ви проявявала ли е в миналото експанзия към вас? Удряла ли ви е? 

- Не, несъмнено, в никакъв случай не се е случвало сходно нещо! Как ще ми посегне или пък по какъв начин аз ще се удрям с детето си?! Невъзможно е това. Преди известно време баба й и дядо й ни бяха на посетители. Спречкали са се тогава - не са желали да я пуснат да излезе на среща с другарка, и Сузи ги е пернала леко по ръцете. Тя доста се разстрои от това след това. 

- Докато Сузанита беше подвластна, забелязвахте ли, че нещо не е наред? 

- Подозирахме, само че не бяхме напълно сигурни. То тези неща се вършат скрито и скритом. Докато мислехме по какъв начин да постъпим с майка й и даже се съветвахме с психолози, Сузи сама пристигна при нас и сподели, че желае да влезе в клиника за наркозависими, с цел да се почисти. Беше стимулирана да се промени. Радвам се, че осъзна какво стана. Смятам, че пред нея има единствено положителни дни. 

- Има ли си другар щерка ви? 

- Да, едно доста положително момче. И двамата с майка й го утвърждаваме. От хубаво семейство е. Дори тези дни бяхме на посетители в дома му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР