Когато през есента на 1989 г. хората излязоха по улиците,

...
Когато през есента на 1989 г. хората излязоха по улиците,
Коментари Харесай

Жан-Клод Юнкер: 9 ноември 1989 г. остава звезден момент в историята на Европа

Когато през есента на 1989 година хората излязоха по улиците, те рискуваха личната си независимост, с цел да извоюват независимост за всички. Тяхната храброст събори стени, тяхната взаимност въодушеви Европа и света, а тяхната мирна гражданска война промени хода на историята. Те излекуваха този континент, разграничен от войни, и сдобриха неговата история и география. Хората сами написаха историята, вместо да се оставят тя да им се случва, това е декларирал ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер, оповестиха от Европейска комисия.

Затова през днешния ден цяло едно потомство млади европейци не познава различен живот с изключение на в мир и независимост — Европа, в която можем да пътуваме, живеем и обичаме през граници. Аз персонално също постоянно ще си припомням 9 ноември. На 9 ноември 1989 година, след тежка автомобилна злополука и три седмици в кома, аз се разсъниха с фрагментите от рухването на Берлинската стена по малкия екран. Чувството беше неописуемо — това беше преломен миг в международната политика и началото на нов живот за нашия европейски континент и персонално за мен.

Датата 9 ноември 1989 година остава звезден миг в историята на Европа. Едновременно с това тя е нашата задача да се борим за свободно и демократично общество в Европа също толкоз уверено колкото хората тогава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР