Когато през 2016 г. българите избраха Румен Радев, който нямаше

...
Когато през 2016 г. българите избраха Румен Радев, който нямаше
Коментари Харесай

Цветанов в Пловдив: Хората очакваха от Румен Радев да бъде обединител, а той разделя нацията

Когато през 2016 година българите избраха Румен Радев, който нямаше политическо минало, за президент, те чакаха от него да търси необятен политически разговор, да работи сполучливо с всички институции и да бъде обединител.

Той обаче направи тъкмо противоположното. Последователността не е присъща линия на президента Радев, а единственото нещо, в което въпреки всичко можем да кажем, че е бил пореден – е да пази ползите на една компания. Това разяснява пред публицисти в Пловдив ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Запитан дали чака президентът да направи своя партия, той означи, че упоритостта е едно, само че действителните благоприятни условия са друго. „ Заемайки се с подобен сериозен политически план, би трябвало първо да си отговориш на въпроса каква опция можеш да предложиш. За мен не е опция да разделяш нацията и да всяваш ненавист “, показа зам.-председателят на ГЕРБ.

„ Европейските избори ще покажат какво ще бъде бъдещето на Европа в идващите 5 години. Важно е да предизвикваме измежду хората повече еврооптимизъм. 12 години след приемането ни в Съюза, европейската взаимност към този момент е достигнала до всеки дом “, посочи Цветанов.

Той изясни, че с цел да покаже какво е донесла на България европейската взаимност, ГЕРБ провежда цивилен разговор „ Европа в нашия дом “. Председателят на ПГ на ГЕРБ показа увереността си, че ЕНП ще продължи да бъде водещата политическа мощ в Европейски Съюз и добави, че ЕНП е направила своите заключения за ръководството си до този миг и въз основата на тях ще образува своята визия за бъдещето на Европа. „ Така ние ще дадем отговор на националпопулизма, който предизвика единствено ненавист “, означи той.

Цветан Цветанов акцентира, че европейски избори ще бъдат доста тежки, като всяко едно подценяване на съперниците, може да донесе в последна сметка отчаяние. „ Оценката за кметовете на ГЕРБ хората ще дадат още на европейските избори.

Иначе Политическа партия ГЕРБ смята всички свои кметове за сполучливи. Пример е Георги Мараджиев, който единствено за няколко месеца откакто стана кмет на Стамболийски – съумя да зареди всички поданици на общината с позитивна сила “, сподели още той./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР