Когато през 2016 г. българите избраха за президент Румен Радев, който

Когато през 2016 г. българите избраха за президент Румен Радев, който ...

Цветанов: За да направи партия, президентът трябва да предложи алтернатива. А той не може.


Когато през 2016 г. българите избраха за президент Румен Радев, който нямаше политическо минало, те очакваха от него да търси широк политически диалог, да работи успешно с всички институции и да бъде обединител. Той обаче направи точно обратното. Последователността не е присъща черта на президента Радев, а единственото нещо, в което все пак можем да кажем, че е бил последователен, е да защитава интересите на една фирма.
Цветанов: Ако победим на европейските избори, БСП ще изпадне в хаос Цветанов: Прозрачността е над всичко, на Румен Радев това не му харесва Предизборният щаб на ГЕРБ заработи официално, отново начело е Цветанов
Това коментира пред журналисти в Пловдив председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Запитан дали очаква президентът да направи своя партия Цветанов отговори, че "амбицията е едно, но реалните възможности са друго."

Заемайки се с такъв сериозен политически проект, трябва първо да си отговориш на въпроса каква алтернатива можеш да предложиш. За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

Европейските избори ще покажат какво ще бъде бъдещето на Европа в следващите 5 години. Важно е да провокираме сред хората повече еврооптимизъм. 12 години след приемането ни в Съюза европейската солидарност вече е достигнала до всеки дом, твърди Цветанов.

Той обясни, че за да покаже какво е донесла на България европейската солидарност, ГЕРБ организира граждански диалог „Европа в нашия дом“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ е убеден, че ЕНП ще продължи да бъде водещата политическа сила в ЕС. Той е категоричен, че ЕНП е направила своите изводи за управлението си до този момент и на базата на тях ще формира своята визия за бъдещето на Европа.

Така ние ще дадем отговор на националпопулизма, който провокира само омраза, отбеляза Цветанов.

Според него европейските избори ще бъдат много тежки, като всяко едно подценяване на опонентите може да донесе в крайна сметка разочарование.

Оценката за кметовете на ГЕРБ хората ще дадат още на европейските избори. Иначе ГЕРБ счита всички свои кметове за успешни. Пример е Георги Мараджиев, който само за няколко месеца след като стана кмет на Стамболийски успя да зареди всички жители на общината с положителна енергия, заяви още Цветанов.

Източник: offnews.bg