Когато през 2014 г. учени от Университета в Лийдс обявиха,

...
Когато през 2014 г. учени от Университета в Лийдс обявиха,
Коментари Харесай

Най-сигурният начин да си „лепнем“ бактерии в обществена тоалетна

Когато през 2014 година учени от Университета в Лийдс оповестиха, че сешоарите за ръце в публичните тоалетни са всичко друго, само че не и хигиенични, милиони фанатици на тематика " непорочност " се тормозиха.

Изследването им показваше, че мощната въздушна бликам в действителност разпръсква много ефикасно бактерии от зле измитите ръце (защото малко хора мием ръцете си задоволително добре).

Лабораторните им опити със сешоарите за ръце демонстрират, че след използването им в помещението има към 27 пъти повече бактерии в сравнение с, в случай че сме се избърсали с положителните остарели салфетки.

Хората в Лийдс не се задоволиха единствено с тези данни, а продължиха опитите си. Наскоро разгласиха нови, още по-стряскащи резултати.

Проф. Марк Уилкокс и екипът му решили да проучат методите на подсушаване на ръцете в болнична среда. За задачата създали изследване в три града: Лийдс, Париж и Удинезе, Италия в границите на 12 седмици.

За всяка локация имало по една тоалетна единствено със сешоар за ръце и една - единствено с хартиени кърпи. На края на всеки ден те взимали проби от въздуха.

Досегашните данни се удостоверили - съществуването на бактерии в стаите със сешоар било стряскащо по-високо, в сравнение с в тези със салфетки.

Изводите, които ние си вършим: постоянно да носим пакетче сухи кърпички в чантата си при положение, че тоалетната, която употребяваме, е със сешоар. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР