Когато премиерът тръгна за Брюксел, за България бяха планирани повече

...
Когато премиерът тръгна за Брюксел, за България бяха планирани повече
Коментари Харесай

Вигенин: За България бяха планирани повече пари, отколкото Борисов договори

Когато министър председателят потегли за Брюксел, за България бяха планувани повече средства, в сравнение с когато се върна. Не знаем по какъв начин са протекли договарянията в Брюксел, тъй като министър-председателят, в несъгласие с правилника на Народното събрание, не намира за нужно да изясни с какви цели отива там, нито си прави труда да ни осведоми по-късно. Подходът на Борисов е да неглижира институциите. Това заяви  пред Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Той изясни, че има хора, останали с усещане, че някой е натоварил на аероплан 29млрд. евро и в този момент стартира да ги раздава.  Вигенин акцентира, че с цел да получи тези средства страната ни, държавното управление има да свърши доста работа – проект за деяние и възобновяване, както и че средствата са обвързани с върховенството на закона.

“В момента страната ни извършва предходната многогодишната финансова рамка. От всички пари , на които България има право от Европейския съюз, към днешна дата са разплатени малко над 36%. Тези милиарди още не са пристигнали, а държавното управление към този момент разпределя новите “, изясни социалистът.

Той добави, че когато огромна част от тези средства отиват в чекмеджета и изтичат в близки до властта компании, това е кражба. Народният представител акцентира, че би трябвало да има ясна концепция каква страна желаеме да бъде България и в каква посока би трябвало да бъдат вложени средствата от Европейски Съюз.

Кристиан Вигенин изясни, че хората желаят оставка на държавното управление, тъй като им е омръзнало да живеят в страна, в която корупцията и мафията са овладяли институциите. Той акцентира, че Българска социалистическа партия е на митингите дружно с хората: „ Диктатурата се развива, само че опозицията има друга визия за нещата. Днешният екип в Българска социалистическа партия е друг и със своите дейности в Народното събрание потвърждава, че това е една друга Българска социалистическа партия , която е подготвена да даде нова вероятност на страната. “

Вигенин бе безапелационен, че с дейностите си основният пркурор делегитимира прокуратурата и по тази причина Българска социалистическа партия желае неговата оставка. Той изясни, че с настояването за чуване на основния прокурор и представянето на отчет от него е потребление на парламентарните механизми.

„ Опитваме се посредством нашата активност в Народното събрание да допринесем за това, което желаят хората на улицата.Това е разликата сред нас и останалите. Ще попитаме Иван Гешев за нахлуването в президенството, за публикуването на лича преписка, за политическата интервенция, която нееднократно той показва. Няма да спрем, до момента в който не получим оставките на Борисов и Гешев “, приключи Кристиан Вигенин
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР