Когато преди няколко години се появиха електрическите скутери под наем,

...
Когато преди няколко години се появиха електрическите скутери под наем,
Коментари Харесай

Защо Париж забранява електрическите скутери

Когато преди няколко години се появиха електрическите скутери чартърен, те изглеждаха като обещаващ метод за справяне с много проблеми. Сред тях беше бързото и без значение напредване в градска среда, намаляването на трафика, както и на излъчванията с нездравословни газове.
 Shareascoot, скутери чартърен и нов метод за напредване в София
Из София с мотопед чартърен

Какво би трябвало да знаем да услугата

Проблемите, свързани с тротинетките обаче се оказаха повече. Неразумното им каране докара до редица произшествия, измежду които и такива с съдбовен край. А зарязването им на разнообразни обществени места в градовете ставаше спънка, а не облекчение на придвижването.

Париж стана първият град, който публично ще забрани използването на електрически скутери чартърен. Това ще се случи, откакто референдум през миналия уикенд сподели, че 90 % от гласувалите са срещу тротинетките.
 Снимка 612854

Те бяха въведени във френската столица през 2018 година - т.е. минало е задоволително време, с цел да бъдат видени всичките негативи от използването им. През миналата 2022 година да вземем за пример има три смъртни случая и 459 индивида, които са ранени при произшествия с тротинетки в Париж, оповестяват Guardian.

" Скутерите се трансфораха в най-големия ми зложелател. Страх ме е от тях. Париж стана град на анархията - не останаха места за пешеходци ", разяснява 50-годишната учителка Сузон Ламбер пред AFP.
 Снимка 612853

Не е ясно тъкмо от по кое време ще влезе в действие възбраната за прилагане на електрически скутери, които ще обиден редица компании, които оперират в Париж като Lime, Dott и Tier. Ясно е обаче, че новите правила не важат за персоналните тротинетките, които остават разрешени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР