Когато посрещнахме 2020 г., не си представяхме и половината от

...
Когато посрещнахме 2020 г., не си представяхме и половината от
Коментари Харесай

Седмиците на модата ще бъдат по-малко - slava.bg

Когато посрещнахме 2020 година, не си представяхме и половината от нещата, с които стартът на новото десетилетие ще ни изненада. Световният ред бе разтърсен, всичко се промени, а това важи и за стилната промишленост.

За благополучие, рестриктивните мерки започнаха да падат и светът се възстановява постепенно към естественото, само че това не значи, че нещата ще бъдат същите като преди. Ето измененията, които би трябвало да чакаме в стилния свят, след ковид, предава Eva.bg.

Седмиците на модата ще намалеят

Основното предложение, което се допуска, че ще бъде признато с удоволствие, е да бъдат комбинирани всички четири сезонни Седмици на модата в Европа в едно. Както знаете, по време на стилните кервани, авторитетни хора, редактори и холивудски звезди летят неведнъж сред Ню Йорк и Париж, с цел да видят обичаните си дизайнери – само че належащо ли е всичко това? Съвременните придвижвания за екология и запазване на природата не поддържат този вид, а голям брой фешън публицисти през предишния сезон посветиха публикациите си на обстоятелството, че обичайния график, по който се организират стилните седмици, е към този момент стар и от дълго време съставлява компликация за доста хора, в сравнение с наслаждение. Твърде доста ревюта, прекалено много сбирки. Просто бе мъчно внезапно това да се промени, без да има външна нужда от това. И ето, че тя се появи. Мъжките седмици на модата също няма да се организират настрана. Те ще бъдат обединени с женските и котюрните ревюта.

Индивидуални формати за дизайнерите

Някои дизайнери изрично отхвърлят да взимат присъединяване в Седмиците на модата, въпреки и с новите промени. Saint Laurent предложи собствен личен график, като стилната къща желае да се концентрира не толкоз върху ревюта, а върху рекламни акции. Valentinoобявиха да чакаме мъжките и женските линии в ревюто им през септември. Графикът на haute couture ревютата също ще се промени. Дизайнерите ни дават обещание изцяло ново преживяване, което е без значение от обичайните дати. Те упорстват всяка фешън къща да приготви собствен личен формат за това.

Да не забравяме за онлайн формата

Много дизайнери взеха решение, че е време да се възползват от актуалните благоприятни условия и да трансферират представянето на сбирките си онлайн. Mrecedes-BenzFashion Week към този момент го направи. Представянето на сбирките стана виртуално и всички са удовлетворени от резултатите. Видя се, че може да бъдат разработвани филми и видеа, вместо да се провежда нормалното шоу с модели – по този начин всеки има достъп до показаното от стилните къщи интернет.

По-малко сбирки

Дизайнерите нееднократно са се оплаквали, че правенето на 10 сбирки годишно е повече от изтощително за всеки създател. Освен това, по този метод цената на модата като форма на изкуство се губи. Креативният шеф на Gucci, Алесандро Микеле, пръв пое самодейността в тази смяна, заявявайки, че Gucci ще показва единствено две сбирки годишно, като не ги разделя на „ пролет/лято “, „ есен/зима “, „ круиз “ или „ предсезонни сбирки “.

Първи стъпки към по-екологична мода

Хората ще купуват повече онлайн и нуждата от физическите продукти няма да бъде толкоз огромна за представянето им. Възходът на виртуалната мода по време на карантината се трансформира във факт. А това несъмнено е по-екологичният способ.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР