Когато политиците критикуват служебното правителство за бюджета, те критикуват собствените

...
Когато политиците критикуват служебното правителство за бюджета, те критикуват собствените
Коментари Харесай

Гълъб Донев не иска прилагателни към бюджета

Когато политиците подлагат на критика служебното държавно управление за бюджета, те подлагат на критика личните си законодателни решения, довели до 6.4% недостиг. Това съобщи министър председателят Гълъб Донев по време на днешното съвещание на Министерския съвет.

Според него откакто в края на предходната седмица бе показан, част от реакцията на политиците е посочила, че някои основни моменти са останали неразбрани. Числата в бюджета отразяват действителността, с която сме длъжни да се съобразяваме, без значение дали ни харесва или не. Министерството на финансите е в подготвеност да даде детайлна информация за бюджета на политическите партии, разясни Донев.

По думите му планът за държавен бюджет е създаден по настоящо законодателство , както в приходната, по този начин и в разходната си част, разясни Донев. В този бюджет се оглеждат решенията на националните събрания от последните две години.

В претекстовете са посочени ограничения за понижаване на недостига, само че те не са включени в плановете за 2023 година. В случай, че измежду ограниченията има такива, които привлекат вниманието на депутатите, тяхното финансово влияние ще бъде отразено в план-сметката на страната, добави той.

Министър-председателят уточни, че в последните дни за ПВУ се приказва най-вече като доход и разход. За служебното държавно управление ПВУ съставлява 12 законопроекта, които чакат вниманието и утвърждението на 49-ото Народно събрание , посочи той.

Връщането в бюджета на 100% от облагите на държавните предприятия наподобява примамливо, само че крие съществени опасности. Отговорното ръководство на страната изисква премислени, а не лесни решения, сподели още Донев.
 Българска социалистическа партия няма да поддържа бюджета на служебния кабинет
Българска социалистическа партия няма да поддържа бюджета на служебния кабинет

Според социалистите дефицитът в бюджета не е приемлив
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР