Когато погледнем към правителството на Габровски, то има много добри

...
Когато погледнем към правителството на Габровски, то има много добри
Коментари Харесай

Радев: Няма еднолична президентска власт

Когато погледнем към държавното управление на Габровски, то има доста положителни специалисти и значими цели, само че липсва политическата физиономия и политическата отговорност. Хората не желаят медиатори, а ясна политическа отговорност.

Това съобщи президентът Румен Радев. По думите му от ГЕРБ са " заложили на амнезията след 12 години ръководство, нещо което няма да е печелившо пред българския народ ".

Радев съобщи също, че няма еднолична президентска власт, има политическа некадърност да се сформира държавно управление.

За ветото на измененията в Изборния кодекс президентът разяснява, че с този закон на процедура се трансформира машинния избор, " който е добър инструмент против следения избор и то към този момент на процедура е гласоподаване с хартиена бюлетина, отпечатана от принтера на машината ". Той позволява, че е допустимо и откриване на вота, да вземем за пример в случай че единствено един човек гласоподава с машина. Според президентът се стеснява присъединяване в гласуването на българите в чужбина.

Румен Радев не даде съответен отговор по кое време ще връчи втория мандат. " Пред българския парламент има извънредно значими задания, би трябвало да се одобряват няколко доста значими закона, държа те да бъдат признати ", сподели Румен Радев.

По думите му е по-важно да има явен календар на българския парламент по какъв начин считат да движат целите оттук-нататък.

Държавният глава e на посещаване в Брюксел, с цел да взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет. Сред тематиките на полемиките на европейските водачи се чака да бъдат оправянето с последствията от енергийната и икономическата рецесия в Европа, войната в Украйна, сигурност и защита, Южното съседство, външни работи.

Президентът приказва пред български публицисти преди срещата ЕС-АСЕАН.

" Сходството във визиите дава опция да продължим съдействието по сигурността, битка с климатичните промени. Надявам се днешната среща да даде опция за задълбочаване на разговора, който беше възпрепятстван от коронавирус пандемията ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР