Когато погледнем към правителството на г-н Габровски като състав, то

...
Когато погледнем към правителството на г-н Габровски като състав, то
Коментари Харесай

Радев: ГЕРБ заложи на амнезията на българските граждани и това няма да бъде печелившият ход


Когато погледнем към държавното управление на господин Габровски като състав, то има доста положителни специалисти, като стратегия има значими цели, само че липсва политическата физиономия. Това съобщи президентът Румен Радев пред български публицисти в Брюксел, където дойде за присъединяване в срещата на върха ЕС-АСЕАН.

Според него това държавно управление сред и българските жители.

„ Мисля, че хората не желаят да видят медиатори, а ясна политическа отговорност, тъй като тя върви дружно с претенцията за власт. Мисля, че заложи повече на амнезията на българските жители след 12 години ръководство и очевидно това няма да бъде печелившият ход “, уточни той.

„ Не се меся в състава на непознати държавни управления, нито дължа някакви пояснения по тях, съобщи президентът в отговор на въпрос, обвързван с мненията, че отхвърленото през днешния ден от Народното събрание държавно управление е било формирано от него, и Делян Пеевски. Ако това е логиката, не е неприятно човек първо да се замисли за думите, които произнася. По тази логичност има министър от държавното управление на господин Петков, който е в държавното управление на господин Габровски. Това значи ли, че това е държавно управление " Борисов-Петков-Пеевски ", попита президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

Той сподели, че не приема това, което се насажда непрестанно от политици към българските жители – че има еднолично президентско ръководство.

„ Тези политици, изключително народни представители, които са се клели в Конституцията, дано се управляват от нея и не я нарушават. Няма еднолична президентска власт, има некадърност на политическите партии да образуват държавно управление. Това са две радикално разнообразни неща. Конституцията доста ясно споделя, че когато партиите не могат да образуват държавно управление, президентът е задължен с декрет да назначи служебно държавно управление - това е конституционно организиран инструмент и всеки, който приказва противното, застава против Конституцията и разрушава доверието на жителите в нея и в личната си политическа партия “, съобщи Радев.

Попитан по кое време ще връчи идващия мандат, той означи, че е значимо Народното събрание да одобри значимите закони, в това число тези, свързани с мандатите в институциите. Много е значимо да има явен календар на българския парламент, добави той.

„ Машинното гласоподаване преодоля един от огромните дефекти на нашия избирателен развой - недействителните бюлетини. Спомогна доста да се понижи следеният избор, означи президентът във връзка ветото над измененията в изборния закон. Затова не мога да приема, че с този закон се трансформира характерността на машинното гласоподаване “, добави той.

По думите на президента в настоящия тип законът позволява откриване на тайната на вота. Той означи, че законът " задрасква " от правния мир отдалеченото електронно гласоподаване.

По мотив срещата в Брюксел президентът разясни, че за първи път от 45 години тя е на ниво държавни и държавни ръководители. Сходството във визиите сред Европейски Съюз и АСЕАН по значими и световни тематики дава опция да продължим съдействието оттатък търговско-икономическите връзки - сигурност, битка с климатичните промени, уточни Радев.

България поддържа обичайни другарски връзки с доста от тези страни. Надявам се, че днешната среща ще даде опция за задълбочаване на разговора, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР