Когато планирате ваканция, е важно да научите повече за местните

...
Когато планирате ваканция, е важно да научите повече за местните
Коментари Харесай

Обикновени неща, за които могат да ви арестуват в чужбина

Когато планирате почивка, е значимо да научите повече за локалните закони, които могат да бъдат в действителност тежки, даже когато се ползват към задгранични туристи. В някои страни е допустимо да се окажете в пандиза, тъй като сте събирали мидички или поради маково семе, намиращо се на вашия сандвич.

Ето някои елементарни неща, поради които можете да се окажете в пандиза в чужбина:

1. Събиране на мидички, хранене на рибите и носене на карти за игра в Тайланд

Можете елементарно да влезете в пандиза в слънчевия Тайланд, като просто събирате някои красиви морски миди и корали на плажа. Руски туристи са купили сувенири от локалния пазар и са били арестувани поради това. Те избират да платят санкция от 2 000 $, вместо да прекарат една година в тайландски затвор.

Освен че нямате право да събирате миди, нямате право и да храните рибите, които живеят във водните басейни. Отново може да бъдете наказани на 1 година отнемане от независимост.

Друг забавен закон от 1935 година не разрешава притежаването на повече от 120 карти за игра. Това значи, че в случай че притежавате повече от 2 тестета карти, можете да бъдете упрекнат в хазарт.

2. Забранено е да се кълнете в Австралия

По-добре е да се контролирате, когато говорите, даже да желаете да го кажете на смешка, тъй като могат да ви затворят за 6 месеца.

3. Свързването с Wi-Fi на различен човек е неразрешено в Сингапур

Трябва да бъдете доста деликатни при избора на Wi-Fi мрежа в Сингапур. Ако се свържете с Wi-Fi без да уведомите притежателя му, в сходство с локалните закони, това деяние може да се смята за хакерска офанзива. Можете да бъдете осъдени с 3 години отнемане от независимост за това закононарушение.

4. Разхождането без персонална карта и носенето на медикаменти са неразрешени в Япония

Когато отивате в " Земята на изгряващото слънце ", постоянно носете персонална карта със себе си. Ако полицията ви спре и нямате документи, могат да ви арестуват за до 23 дни.

Също по този начин би трябвало да внимавате, когато опаковате медикаментите за пътуването си. Много медикаменти са неразрешени в Япония, в това число тези, които могат да бъдат съставки в медикаментите за грип и простуда. Обърнете внимание на листата на неразрешените субстанции преди почивката си, в случай че желаете да избегнете арестуването ви на летището.

5. Яденето на маково семе и летенето до Дубай

Ако отивате в ОАЕ, би трябвало да сте подготвени за деликатен обзор на летището. Дори дребните неща могат да станат причина за арест. Например, един швейцарски жител, който е летял до Дубай, е бил арестуван в продължение на 4 години заради небрежността си. Той получава такава продължителна присъда, тъй като служителите на реда намерили 3 макови семена върху облеклата му, които били останали там, откакто ял сандвич с маково семе на летище Хийтрол.

6. Даване на храна на бездомни хора и храчене в Съединени американски щати

Жителите в американския град Форт Лодърдейл във Флорида са доста съществени по отношение на закона, забраняващ на обществото да дава храна на бездомни хора. Този закон е толкоз непоколебим, че даже един 90-годишен духовник от локалната черква е бил задържан за 2 месеца, тъй като готвел и давал храна на хора в потребност. Човек може да прави такава щедрост единствено на специфичните места и след приемане на публично позволение от локалните управляващи.

Има още един неочакван закон във Флорида, който всички евентуално са нарушавали най-малко един път в живота си. В дребен град Лакланд, от 1944 година насам публично е неразрешено да се плюе на всяко публично място.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР