Грешки на Gold IRA, които трябва да избягвате

...
Когато планирате да се пенсионирате, защитата на вашето гнездо е
Коментари Харесай

Когато планирате да се пенсионирате, защитата на вашето гнездо е също толкова важна, колкото и отглеждането му. Искате да сте сигурни, че вашите инвестиционни долари ще останат в безопасност от пазарни колебания и икономически сътресения, така че те да са до вас в по-късните години.

Чудесен начин да направите това е като инвестирате в злато. Исторически е доказано, че златото издържа на икономически сътресения и осигурява надеждна възвръщаемост в дългосрочен план. И като отворите златен IRA, можете да се насладите на тези предимства, както и на данъчните предимства, които идват с този тип пенсионна сметка.

Но за да инвестирате разумно, е важно да избягвате някои често срещани капани, в които попадат инвеститорите. Научете повече за IRA за злато с този безплатен информационен комплект.

Грешки за IRA за злато, които трябва да избягвате

Не позволявайте на тези грешки да ви извадят от релси, когато отваряте IRA за злато.

Избор на грешен тип IRA

Има няколко вида златни IRA, всеки със свои собствени правила, разпоредби и данъчни предимства. Ако не разбирате напълно всеки от тях и не обмисляте целите си за пенсиониране, може да не получите толкова много от инвестицията си, колкото се надявате.

Отделете време, за да разгледате разликите между тези акаунти, включително лимити за вноски, правила за теглене, необходими минимални разпределения и данъчни последици. Финансов съветник може да ви помогне да определите най-добрия IRA за вашите нужди.

Избор на грешен попечител

Когато отворите IRA, ще трябва да изберете попечител, който да държите и управлявате активите на IRA и гарантира, че сметката отговаря на всички приложими правила и разпоредби. Този попечител трябва да бъде одобрен от IRS и той също трябва да начислява справедливи такси и да има солидна репутация.

Не избирайте първия попечител, който попаднете. Направете проучване, прочетете отзиви и сравнете множество попечители, за да намерите такъв, на когото можете да се доверите с вашите инвестиционни долари.

Без отчитане на такси

Ще трябва да платите такси, за да отворите и поддържате своя gold IRA, включително такси за настройка, администриране, съхранение и транзакции. Тези такси могат да изядат печалбите ви, така че е важно да попитате всеки попечител, който обмисляте, какви ще бъдат таксите му, за да минимизирате тези разходи.

Вижте как златен IRA се вписва във вашия пенсионен план — поискайте своя безплатен инвеститорски комплект днес!

Инвестиране на твърде много

Експертите обикновено препоръчват да държите 5% до 10% от портфолиото си в злато. Това е така, защото стабилната възвръщаемост на златото може да помогне за минимизиране на риска от по-нестабилни активи, като например акции. Въпреки това, тази възвръщаемост е сравнително умерена, така че трябва да оставите място в портфолиото си за активи с по-висок растеж.

Въпреки това, колко отделяте за злато зависи от вашата възраст, толерантност към риск и инвестиционни цели. За да определите правилното целево число за вас, говорете с финансов съветник, за да прегледате уникалната си ситуация.

Изводът

Златният IRA може да бъде отличен начин да диверсифицирате инвестиционния си портфейл, да намалите риска и да защитите финансовото си бъдеще. Но е от съществено значение да стоите далеч от някои често срещани грешки, за да извлечете максимума от инвестицията си.

Направете си домашното, за да разберете различните видове златни IRA и как те се вписват в целите ви за пенсиониране. Проучете множество попечители и се уверете, че знаете всички такси, които начисляват. Освен това определете точната сума за инвестиране въз основа на вашите инвестиционни нужди.

Накрая, не се колебайте да се свържете с финансов съветник за персонализирани насоки. Те могат да ви помогнат да прегледате всичко това и повече, за да увеличите максимално приходите си и да се подготвите за по-сигурно финансово бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР