Когато Планът беше изготвян, ситуацията беше различна. В момента трябва

...
Когато Планът беше изготвян, ситуацията беше различна. В момента трябва
Коментари Харесай

Радослав Рибарски за въглищните централи: Когато Планът беше изготвян, ситуацията беше различна

Когато Планът беше изготвян, обстановката беше друга. В момента би трябвало да отчетем и войната в Украйна, търсенето на електрическа сила. Това съобщи в " Денят стартира " депутатът от " Продължаваме Промяната " Радослав Рибарски във връзка постигнатото в енергийната комисия партийно единодушие по текст на решение, с което задължават Министерския съвет да преразгледа Плана за възобновяване и резистентност в частта му, засягаща енергетиката.

Винаги сме упорствали да се възползваме от това което имаме и те да продължат да работя на оптималната мощ. Министерски съвет ще би трябвало да предоговаря тези 40% ограничаване в потенциала на въглищните централи.

По думите на Рибарски предоговарянето с Европейска комисия на Плана значи прекъсването му и започване на диалози, с цел да се реализира вероятно компромис и от двете страни.

" Всички други прилежащи страни са заложили да затварят мощности, ние нямахме такова обвързване. Ние разчитахме на това, че по един натурален път тези мощности ще понижат своето произвеждане, само че сега обстановката не е такава ", съобщи Рибарски.

Според него интервалът, в който тази сила ще е нужна, е необхватен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР