Когато пазарувате от малки български производители, парите ви отиват направо

...
Когато пазарувате от малки български производители, парите ви отиват направо
Коментари Харесай

Голямото значение на малките бизнеси

Когато пазарувате от дребни български производители, парите ви отиват напряко в нечие семейство, което разчита на личното си произвеждане, с цел да се изхранва. Малкият бизнес има основно значение за конкурентоспособността и просперитета на всяка стопанска система, по тази причина е значимо да го поддържаме. Особено в ерата на ковид, когато хиляди дребни и междинни бизнеси по света банкрутираха поради невъзможността да работят пълноценно или да пренесат услугите си в онлайн пространството.

Всъщност дребният бизнес напълно не е „ дребен “ - дребните и междинните предприятия са в основата на европейската стопанска система – до 2020 година те наброяваха към 24 милиона и съставляват 99% от всички компании в Европейски Съюз. Тези предприятия произвеждаха над половината от брутния вътрешен артикул на Европейски Съюз и предлагаха работа на към 100 милиона души преди началото на пандемията. Те са тъканта на стопанската система, която я държи цяла.

Ето за какво онлайн платформата за търговия eMAG започва програмата „ От България “. С нея предлага на дребните локални производители опцията да получат достъп до един от огромните български канали за онлайн търговия, като пуснат продуктите си за продажба в eMAG Marketplace. Очакванията се, че през първата година към 200 локални производители ще се възползват от шанса.

„ За дребните бизнесмени регистрацията в eMAG Marketplace е опция за достъп до над един милион евентуални клиенти, а за потребителите – за елементарно и бързо закупуване на локалните артикули, които търсят, без значение от това къде в страната се създават “, разяснява Разван Бланита, шеф на eMAG Marketplace България. „ По този метод eMAG ще поддържа дребните производители и занаятчийските обичаи. Повишеното търсене ще докара до нови работни места и по този начин за локалните общности резултатът на програмата ще бъде дългогодишен и резистентен “.

А преимуществата на платформата са безспорни – производителите ще могат да стигнат до над 1 200 000 евентуални клиенти, откакто се причислят към  eMAG Marketplace. За тях ще има о по-ниски комисионни, а за неправителствените организации, регистрирани в програмата, комисионната ще бъде 0%. Те ще получат и специфичен маркер в уеб страницата и мобилното приложение на платформата – етикет „ От България “, който да маркира продуктите от програмата. Освен това продуктите могат да включват занаятчийски произведения, направени в дребни серии. За включване в програмата търговците в самодейността би трябвало да създават в България, без значение от сферата им на активност, като се изключи хранителната промишленост. Техният оборот, регистриран през последната фискална година, би трябвало да не надвишава 150 000 лв.. 

За включваме в програмата търговците в самодейността би трябвало да създават в България, без значение от сферата им на активност, като се изключи хранителната промишленост.Техният оборот, регистриран през последната фискална година, би трябвало да не надвишава 150 000 лв..

В момента в платформата се оферират повече от 1 250 000 продукта от разнообразни категории, в това число смарт телефони, тв приемници, преносими компютри, домашен уреди, артикули за дома, за персонална грижа и даже за автомобила – всичко, което ви хрумне, може да бъде намерено там. Това значи, че и родни търговци от почти всеки отрасъл могат да се включат в програмата на eMAG.

 

С поддръжката на eMAG
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР