Когато пътувате със самолет, основният фокус най-вероятно е да стигнете

...
Когато пътувате със самолет, основният фокус най-вероятно е да стигнете
Коментари Харесай

Девет скрити функции на самолета, които не предполагате, че съществуват

Когато пътувате със аероплан, главният фокус най-вероятно е да стигнете до избраната дестинация и да се чувствате задоволително комфортно.

Но в случай че се огледате, евентуално ще забележите няколко характерности на самолета, за които не подозирате, че са там.

Ето къде да ги откриете и защо служат.

Магическият бутон за в допълнение място

Имате седалка до пътеката? Не единствено можете да ставате, без да се постанова да минавате през други хора, само че също по този начин и да извършите седалката си по-просторна с натискане на бутон - една от най-готините секрети функционалности на самолета.

Посегнете под облегалката с ръката, която е най-близо до пътеката, и към пантата би трябвало да намерите бутон, който ще ви разреши да завъртите подлакътника нагоре, когато го натиснете. След като е в една линия с облегалката на седалката, тя към този момент се трансформира в малко място за ръката.

Скритият парапет

Готови сме да се обзаложим, че ненавиждате, когато хората нападателно се хващат за мястото ви по пътя към тоалетната. Но когато би трябвало вие да тръгнете по пътеката, разбирате, че нямате различен избор, с изключение на да последвате образеца им?

Стюардесите освен допират тавана за развлечение, когато вървят - долната част на надземното поделение има издълбана зона, която обезпечава по-добро сцепление при вървене в самолета.

Тайната зона за спане

Полетът на дълги дистанции е задоволително сложен за пасажерите, само че си представете, че сте водач или стюардеса, които би трябвало да устоят 14-часов работен ден. Това е изтощителна работа, тъй че някои самолети, като Boeing 777 и 787, имат секрети места, които разрешават на личния състав да си починат, съгласно Insider.

Заключена врата покрай предната част на самолета или врата, маскирана като кошче, крие входа към няколко кревати.

Куките на крилата

Ако надникнете през прозореца към крилото на Airbus, можете да забележите жълти неравности с дупки в средата върху другояче гладка, бяла повърхнина. Ако има спешно кацане във вода, крилата ще бъдат доста хлъзгави за пасажерите, които се пробват да стигнат до надуваемата пързалка, която ще се е разгърнала.

За да оказват помощ на пасажерите да слязат, без да паднат, тези функционалности на самолета разрешават на кабинния екипаж да прокара въже през една кука и да го закрепи за идната. Пътниците могат да се държат за въжето, до момента в който са на крилото, с цел да се отдалечат безвредно от самолета.



Триъгълникът над прозореца

Разгледайте стената на вашия аероплан - над четири прозореца ще видите черен триъгълник. Всеки от тях се изравнява с ръба на крилото на самолета. Ако стюардесите би трябвало да ревизират ламелите или клапите на самолета - движещите се елементи на крилото - те ще знаят тъкмо къде да отидат.

Ако ви прилошава в аероплан, помолете да се преместите на седалка сред триъгълниците. Крилата са центърът на тежестта на самолета, тъй че седенето сред тях би ви осигурило най-плавното возене.

Дупките в прозорците

Погледнете деликатно прозореца на самолета и ще забележите нещо необичайно: дребна дупка в дъното. Погледнете още по-отблизо и ще разберете, че за разлика от другите прозорци, този е от три стъкла, а дупката е в междинното.

С изкачването на самолета налягането извън спада доста, само че кабината е проектирана да поддържа удобно налягане. Това оставя огромна разлика в налягането вътре и отвън самолета. Външният прозорец поема по-голямата част от това налягане, а дупката в междинното стъкло оказва помощ за балансиране на разликата в налягането. Вътрешният прозорец е единствено за отбрана на междинния.

Външните ключалки за тоалетна

Тоалетната не е толкоз независима, колкото наподобява. Въпреки че заключвате вратата от вътрешната страна, има бутон, ситуиран под табелата „ тоалетна “ отвън вратата. Този бутон ще разреши на стюардесите да отключат вратата извън при положение на неотложност.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР