Когато пътувате на почивка, трябва да запомните, че понякога има

...
Когато пътувате на почивка, трябва да запомните, че понякога има
Коментари Харесай

Списък на лекарствата, които трябва да носите на почивка

Когато пътувате на отмора, би трябвало да запомните, че от време на време има непредвидени обстановки. Някои от тях може да изискват здравна помощ. В множеството случаи човек може самичък да си помогне, само че от време на време би трябвало незабавно да се потърси доктор. Но даже и тогава, би трябвало да знаете какво да вършиме, до момента в който чакате помощта, написа zdrave.to.

За това има комплекти за първа помощ! Тяхното наличие може да помогне на човек и даже да избави живот. Предлагаме ви да се запознаете с най-често срещаните проблеми, които могат да ви се случат на морето!

Преди всичко, вземете със себе си лекарства, предписани от доктор или тези които постоянно употребявате, или такива, които нямат мощни странични резултати. Не се зареждайте с мощни медикаменти, без да сте се съветвали със експерт и не практикувайте самолечение с тях! И най-важното - деликатно проучете периода на валидност на медикаментите!

1. Ако имате хронични болести, би трябвало да приемате хапчета, предписани от Вашия доктор.

2. Медикаменти за натъртвания, рани или навяхвания би трябвало да имате лекарства като 3% разтвор на водороден пероксид (кислородна вода), стерилна превръзка, пластири с разнообразни форми и размери, опаковка памучни тампони.

3. За морска болест можете да вземете със себе си ментови таблетки или други профилирани лекарства.

4. Почивката на плажа от време на време върви със слънчево изгаряне. Вземете лосион, слънцезащитно мляко или различен артикул за безвреден загар. За всеки случай вземете и средства, които ще облекчат болката и изгарянето, в случай че ви сполети тази неволя. 

5. Препарати за ухапвания от инсекти.

6. Средства за лекуване на простуда. Нурофен, парацетамол, панадол са подобаващи за събаряне на температурата. Необходимо е също да се вземат антивирусни медикаменти, хапчета за възпалено гърло, капки за нос и електронен термометър.

7. Алергията е заболяване, което може да се предизвика от всичко: от непознати домашен химикали, локална кухня до екзотични растения. Затова вземете медикаменти и за това

8. Много хора на морето желаят да се забавляват изцяло и си разрешат да пият повече алкохол. За подобен случай, вземете лекарства за махмурлук.

9. Помислете и за медикаменти за стомашно-чревни нарушавания.

Съберете комплекта за първа помощ единствено за всеки случай. Пожелаваме ви ваканцията ви да е приятна и и безпроблемна и да върнете медикаментите у дома.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР