Когато пътуваме, задължително си правим снимки на фона на емблематични

...
Когато пътуваме, задължително си правим снимки на фона на емблематични
Коментари Харесай

Туристическите снимки, които не можете да публикувате в Instagram


Когато пътуваме, наложително си вършим фотоси на фона на емблематични за обещано място забележителности. А по-късно ги споделяме с приятелите си в обществените мрежи. Но с това си деяние можем да си навлечем солидна санкция. Вижте в канала във vbox7:

Айфеловата кула

Макар това да е едно от най-посещаваните места в света, фотосите през нощта могат да ви докарат неприятности. Нощното й осветяване е тип изкуство и е предпазено от закона за авторското право. Затова ви би трябвало документално позволение за шерване на нощни фотоси от кулата в случай че сте професионален фотограф.

Тадж Махал

Снимките на мавзолея са разрешени единствено извън. Вътре е неразрешено да се вършат фотоси, да се подвига звук, да се употребява храна и питиета.
 Тадж Махал ThinkStock/Getty Images

Гранд Каньон

На едно място над Гранд Каньон има построена специфична наблюдателна площадка, където е безусловно неразрешено да се вършат фотоси.-->
 
Grand Canyon tourists 'exposed to radiation' for 20 years
— Mary Ferrer (@alfabeto)
Някои казина в Лас Вегас

Заради ограничения за сигурност, като попречване на обир, в някои
казина във Вегас е неразрешено да се вършат фотоси.
 Лас Вегас iStock/Getty Images
Дворец на слънцето Къмсусан

Чужденците могат да получат позволение да влязат в двореца на създателя на Северна Корея Ким Ир Сен единствено по време на публична държавна обиколка. Тези, които съумеят да влязат, не могат да вършат фотоси, да приказват или пушат. Преди влизането в двореца, те минават през машина, която издухва праха, който те носят върху себе си.

Уестминстърско абатство

В Уестминстърско абатство, познато още като катедралата „ Свети Петър “ в Лондон, също е неразрешено да се оправят фотоси. Счита се, че фотосите попречват посетителите да се насладят на хубостта и историята на абатството.

Национален парк Улуру-Ката Тюта

Този парк се намира в Австралия. За да го снимате, би трябвало да си извадите особено позволение.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР