Когато отсядат в хотел, на повечето клиенти едва ли им

...
Когато отсядат в хотел, на повечето клиенти едва ли им
Коментари Харесай

Шон Спейлър иска да почисти света

Когато отсядат в хотел, на множеството клиенти надали им хрумва, че вършат положително дело, оставяйки примерно недоизползвания сапун в банята. Идеята за преработката и повторното му потребление принадлежи на Шон Спейлър. Докато обитавал в един от хотелите, той се заговорил с камериерката и я попитал какво се случва с остатъците от сапуна, които остават в хотелските бани. Тя му дала отговор, че просто ги хвърлят.

В същото време повече от 844 млн. души в света нямат достъп до питейна вода и над 2.3 милиарда живеят без опция да поддържат обикновена хигиена. Това на собствен ред води до заболявания, които са главната причина за смъртността измежду децата на възраст до 5 години. Проведените проучвания демонстрират, че опцията за съблюдаване на санитарните правила може да понижи този индикатор до 50 на 100.

През 2009-а Шон основава благотворителната организация Clean the World, чиято цел е обезпечаването на сапун за нуждаещите се в разнообразни страни, който се раздава изцяло гратис. Той и съидейниците му са уверени, че хиляди хора може да бъдат избавени от смъртоносни заболявания, в случай че просто стартират да си мият ръцете със сапун. Преди това частите се събират в контейнери, с цел да отидат в специфични преработващи предприятия. Процесът включва няколко стадия - обработка със санитарни средства за заличаване на всички вероятни бактерии, мелене и основаване на нови калъпи. Те се разпределят и опаковат от доброволци, след което се изпращат на нуждаещите се в разнообразни райони по целия свят.

Досега модифициран сапун са получили над 10 млн. души от 127 страни. Към акцията на Шон Спейлър към този момент са се включила към 4 хиляди хотела. Представител на един от тях изясни в изявление, че този елементарен жест може да направи света по-безопасно място за живеене.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР