Когато отново приготвяте картофеното пюре, очаквате ли нещо по-специално от

...
Когато отново приготвяте картофеното пюре, очаквате ли нещо по-специално от
Коментари Харесай

Вдъхнете нов живот на картофеното пюре: Кнедли с кайма

Когато още веднъж приготвяте картофеното пюре, очаквате ли нещо по-специално от него? Добавяте масло, мляко или заквасена сметана, само че сместа остава същата и безусловно “плаче ” за спомагателни месни лакомства.

Как да се научим да подготвяме картофени кнедли с месо?

Топки от картофено пюре и плънка от месо – просто превъзходен вид, в случай че желаете да разнообразите обичайна рецепта.

Рецептата за това угощение е била излъчена от потомство на потомство в едно кримско семейство. Не се знае тъкмо кой я е измислил, само че готвачът несъмнено е великодушна душа, споделяйки рецептата си за картофените кнедли със съседи и родственици. Той я е разпространил по целия свят и в този момент, където и да сте, можете да приготвите ястието за по-малко от час.

Съставки:

Картофи – 1 кг Яйце – 1 бройПшенично брашно – 3 супени лъжициТелешка кайма – 400 грамаЛук – 2 брояСлънчогледово олио на усет Къри на усет Босилек на усет Сол на усет

Начин на подготвяне:

1) Сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги на пюре, без да оставяте бучки. Оставете настрани.

2) Смесете картофеното пюре с брашното и яйцето до гладкост. Оформете топки от картофеното тесто.

3) Отделно смесете каймата с един нарязан лук.

4) Разпределете картофената топка в дланта на ръката си, поставете мляното месо в центъра и захванете ръбовете. Сварете водата. Всички топки с заряд се пускат в кипяща вода за 7-10 минути. Извадете с решетъчна лъжица.

5) Загрейте маслото. Изсипете втория нарязан лук в съд. Запържете до златисто. Подправете с къри и босилек. Поръсете картофените топки и сервирайте.

Вижте още: Невероятна швейцарска торта: Мързелив вид

Вместо предложения сос от лук и подправки, можете да залеете картофените кнедли с кайма с домашно подготвен сос. Сервирайте с елементарна зеленчукова салата, подправена със зехтин – вечерята е подготвена. Внесете многообразие в традиционното си меню, покажете, че пюрето може да бъде приготвено по друг метод.

Не забравяйте да си запазите рецептата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР