Когато отминат ученическите и студентските години, установяваме, че ни става

...
Когато отминат ученическите и студентските години, установяваме, че ни става
Коментари Харесай

Приятелствата и как създаваме нови

Когато отминат ученическите и студентските години, откриваме, че ни става все по-трудно да си сътворяваме нови откровени другарства. Широко публикувано разбиране е, че другарството поражда по натурален и импровизиран метод, само че с годините това схващане става все по-невярно. За другарството, както е и в любовта, би трябвало да се поставят целенасочени старания.

В идващите редове ще се срещнем с няколко потребни съвета за основаването и задържането на нови другарства, когато към този момент не сме първа младост.

Редица изследвания потвърждават, че неприятните обществени връзки са нездравословни за физическото ни здраве , даже се съпоставят с тютюнопушенето. Същевременно постоянните другарства през 20-те ни години са добър знак, че ще доживеем 70. Затова поддържането на положителни взаимоотношения с хората би трябвало да бъде не по-малък приоритет от здравословното хранене и спорта.
 Снимка 439747

Социалните мрежи направиха допустимо основаването на стотици, в случай че не и хиляди подправени другари, а в същото време хората са по-самотни от всеки път. Голяма част от времето си отделяме, с цел да пишем повърхностни мнения или даже просто да изберем съвсем инцидентен стикер, с цел да покажем благосклонност към някого, само че все не ни остава време да се забележим онлайн и да поддържаме връзка по здравословен, въпреки и демодиран метод.
 Снимка 439746

Големите промени в жив ота , като бракоразвод, пенсиониране, овакантяване на университета или учебното заведение, или пък даже раждането на деца, може да преобърнат живота ни по метод, който да ни изолира и внезапно да се окажем съвсем без другари. Но вместо да изпадаме в обезсърчение и самотност, от нас зависи да поставим изпитание и да възродим остарели другарства или пък да намерим нови, съгласно новите ни ползи.

Да се превърнем в част от група или общественост също е добра концепция и опция да срещнем хора със сходни ползи и живот като нашите. Това може да бъде група за планински преходи, изобразяване или каквото друго дава отговор на нашите ползи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР