Когато отидем в гората, едно от нещата, които мозъкът бързо

...
Когато отидем в гората, едно от нещата, които мозъкът бързо
Коментари Харесай

Природата вече мирише различно

Когато отидем в гората, едно от нещата, които мозъкът бързо разпознава, е нейната миризма. Мирише на гора - аромат, толкоз различим, че се употребява за ароматизиране на почистващи артикули или освежители за въздух. Но макар че човешкият нос не го разпознава, нещо се случва в тази композиция от миризми: гората, и освен тя, променя метода, по който мирише. Причината е изменението на климата, написа. 

Ако можехте да пътувате обратно във времето, бихте се изненадали да откриете, че преди 1000 или 2000 години планетата е имала друг мирис. " Няма да има миризми от коли, машини или парфюми и като цяло доста по-малко миризми, предавани от човешка активност “, споделя Бил Хансън, шеф на отдела по еволюционна невроетология в Института " Max Planck "  за химическа екология и създател на неотдавна оповестената " Въпрос на подушване " (Crítica).

Хората изцяло са трансформирали Земята и с нея и обонятелния пейзаж, споделя той. Хансън напомня, че в този момент използваме доста изкуствени аромати, които не са съществували преди 1000 години, които са трансформирали букета на планетата, същото прави и изменението на климата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР