Когато основните футболисти на даден отбор решат да се обединят

Когато основните футболисти на даден отбор решат да се обединят ...

Не им пипайте бирата и съня: защо звездите на "Реал" махали треньори.Когато основните футболисти на даден отбор решат да се обединят срещу треньора, малка е вероятността той да се задържи на поста си. Включително и на най-високото ниво.

Понякога навиците и удоволствията на звездите могат да се превърнат в повод за недоволство, което да "свали" треньора. Такъв, оказва се, е примерът с "галактикос" на "Реал" (Мадрид).

Един от звездните футболисти на белите от онова време - Роберто Карлош, разказа защо Хосе Антонио Камачо се е задържал съвсем кратко на треньорския пост.

"По време на "галактикос" контролирахме съблекалнята добре. Имахме добра връзка, с изключение на Камачо, който издържа десет дни", разказа бившият футболист в интервю.

"Той дойде в съблекалнята, поздрави всички. Беше много сериозен и с история в "Реал" (Мадрид). Аз само гледах какво ще каже. "Искам всички утре в 7.00 сутринта." Обикновено тренирахме в 10.30 ч. Говорихме с него, за да опитаме да сменим часа. Ние имахме нашите навици", разказа Карлош.

По думите му същото се е случило и с Вандерлей Люксембурго. Бразилецът разказа, че при пристигането за лагер играчите имали традиция да се събират преди вечеря и да пият бира и вино. "На масата винаги имаше две бутилки вино. С Роналдо му казахме: "Господине, в отбора имаме своите навици. Ще видите, но опитайте да не ги променяте. Не махайте бутилките с вино и бирата преди вечерята, защото иначе ще имаме проблеми." Какво стана? Най-напред махна бирата, а след това и бутилките с вино. Изкара три месеца. Футболният свят е малък, новините стигнаха до ръководството и "Чао", добави Карлош.

Източник: dnevnik.bg