Когато още през 2014 г. Баз Лурман споделя намерението си

...
Когато още през 2014 г. Баз Лурман споделя намерението си
Коментари Харесай

“Елвис”: Какви са очакванията за биографични филм?

Когато още през 2014 година Баз Лурман споделя желанието си да снима биографичен филм за Елвис Пресли, реакциите, които получава, не са изключително въодушевени. Най-вероятно тъй като мнозина са скептични, че животът на Краля на рокендрола може да бъде разказан задоволително изчерпателно на огромен екран. А и правдиво да бъдат показани комплицираните взаимоотношения с околните му.

Е, режисьорът е имал седем-осем години, с цел да обмисли добре амбициозния си план и очевидно е оползотворил добре цялото това време. И не го твърдим ние, а някой доста по-близък до изпълнителя.

" Елвис " получава първи положителни мнения от самата Присила Пресли - някогашната жена на музиканта. Според нея филмът се придържа към действителните събития и е изработен брилянтно - по изобретателен метод, присъщ само за Баз Лурман. Освен това е впечатлена и от представянето на Остин Бътлър в основната роля.
 Снимка 578746
 

Ролята на Елвис можем да определим като първата огромна за 30-годишния артист, който до момента е имал дребни изяви, само че пък в небезизвестни продукции на Disney, както и в " Имало едно време в Холивуд " на Тарантино.

За " Елвис " обаче му е поверена огромна отговорност. Във кино лентата той не просто сменя ефектни театрални костюми и имитира наелектризиращите танцови придвижвания на Краля рокендрола, само че и извършва песните му.

Самият Бътлър споделя в изявление за Brut, че е прекарал към две години в изследване на Елвис - неговите придвижвания, мимики, метод на говорене, с цел да може да построи облика по най-хубавия метод.
 Снимка 578750
 

Другият артист, който изиграва главен персонаж, е надалеч по-познатият на необятната публика Том Ханкс. Носителят на Оскар влиза в ролята на полковник Том Паркър - мениджърът на Елвис. Трейлърът ни загатва, че точно той ще бъде разказвачът на историята, както може би и злодеят в нея. А какво ни показва в " Елвис " Баз Лурман?

Краткият отговор би бил - животът на героя (според концепцията на режисьора). Но разясняваме, че фокусът е хвърлен върху последните 20 години от живота на Елвис. Разгледани са комплицираните му взаимоотношения с полковник Паркър (като се стартира от запознанството им) и се наблюдава по какъв начин геният му се трансформира в същинско събитие на фона на изменящата се просвета и динамичните събития в Америка през 60-те и 70-те години.
 Снимка 578743
 

Докато Елвис разпростира кариерата си, в страната се случват някои ужасяващи и тъжни събития - като убийствата на Джон Кенеди и Мартин Лутър Кинг.

Централна роля във кино лентата, с изключение на Елвис и музиката, имат, несъмнено, и най-важните хора в живота му.

Това са жена му Присила (Оливия ДеЙонг), с която са женени сред 1967 и 1973 година, както и майка му Гладис (Хелън Томпсън), и татко му Върнън (Ричард Роксберг).

Както към този момент казахме, музиката (че накъде другояче без нея) също е главен " състезател ", само че никога не трансформира кино лентата в мюзикъл. А представянето на толкоз доста и проблематично разрастващи се човешки взаимоотношения, както и наситеността с все блестящи и шармантни театрални осъществявания като че ли оправдават динамичността и продължителността на кино лентата (малко над два часа и половина).

" Елвис " е по кината от 24 юни
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР