Когато Орлов мост се затваря от млади хора, много от

...
Когато Орлов мост се затваря от млади хора, много от
Коментари Харесай

Две прости решения, които ще запазят българското Черноморие

Когато Орлов мост се затваря от младежи, доста от които нямат нищо общо дори с природозащитници, а са протестиращи за тяхното море, лятно отмора и плажове, и когато цивилен сдружения пускат сигнали против министрите в прокуратурата като последна мярка (На 18 юни е входиран сигнал против министър Ангелкова), и когато фотоси с бетонови градежи на метри от водата заливат обществените мрежи и група младежи са пред врата на президента с молба за несъгласие, е повече от очевадно, че нещо не е наред.

Едно е несъмнено. Действията на тези министри погубват публичната поддръжка към държавното управление и в случай че министър-председателят не се намеси в този момент, преди да стартира лятото, резултатът ще е ерозираща поддръжка за държавното управление и от ден на ден младежи ще потеглят към Гърция вместо към Бургас.

Проблемът в действителност е явен, както и решенията, просто е учудващо за какво няма воля да се вземат?

Комбинацията на новата смяна на ЗУЧК, която не разрешава " слагането на плажни такъми и палатки върху дюните ", и образци като дюните на плаж Корал, които и сега са заградени с колове и телени огради, без дори кола за спешна помощ да може да отиде до плажа, вършат тези промени да наподобяват жалки и действително глупави.

Още по-ужасно е, че и предварителните карти на Общ устройствен план на Царево не престават да демонстрират тези дюни на Корал за урбанизирани територии с капацитет за голямо застрояване, което би довело до следващите бетонови хотели, които освен вършат туризъм с най-ниска добавена стойност в Европа, само че действително дори и взимат от приходите на дребните хотели на локалните поданици. Допълнително непрестанно гледаме по какъв начин някакви " укрепвания " на български плажове имат стаи, хотели безусловно до водата се издигат като вълноломи и някакви мутри заплащат на багеристи да заравняват цели дюни, с цел да може да имат по-добра панорама.

Министър Ангелкова и министър Аврамова не се опасяват от бетонови безумия върху дюните. Техният основен проблем са плажните такъми и палатките. Аз персонално няма да си сложа палатката на дюните на Корал и дори хавлията не считам, в случай че министър Ангелкова има нея поради с новите промени на ЗУЧК. Не мога да проумея обаче за какво вместо да се вземат кардинални позиции по незаконовото строителство върху плажове и дюни, тези министри се концентрират върху субекти направени от плат!

А решенията са елементарни:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР