Когато определяме даден човек като успял, обикновено имаме предвид, че

...
Когато определяме даден човек като успял, обикновено имаме предвид, че
Коментари Харесай

9 известни личности и нетрадиционните им дефиниции за успех

Когато дефинираме даден човек като " съумял ", нормално имаме поради, че се е издигнал в кариерата си или има солидна сума в банковата си сметка. Ако обаче попитаме хора, които се вписват в общата визия за триумф, те ще ви кажат, че нещата не се изчерпват с това.

Ето какви са дефинициите за триумф на тези известни персони:

Ричард Брансън, предприемач и милиардер: " Прекалено доста хора мерят триумфа с парите или контактите си. Според мен той може да се мери единствено по това какъв брой сте щастливи. "

Ариана Хъфингтън (на снимката), съосновател на The Huffington Post: " Не става въпрос единствено за пари и власт. За триумфа са нужни четири неща: здраве, мъдрост, любознание и благотворителност. "

Марк Кюбън, милиардер, вложител: " Успехът - това е да се будиш заран с усмивка на разположение и да знаеш, че ти следва страховит ден. В този смисъл аз бях съумял и когато спях на пода в жилището, който делях с още петима съквартиранти. "

Уорън Бъфет, милиардер, вложител: " Меря триумф по това какъв брой хора ме обичат. "

Мая Анджелоу, писателка: " Успехът е да харесваш себе си, да харесваш какво правиш и по какъв начин го правиш. "

Бил Гейтс, милиардер, създател на Microsoft: " Важно е какво оставяш след себе си. Успехът е да си провокирал някаква позитивна смяна. "

Дийпак Чопра, публицист: " Успехът се дефинира като непрекъснатото увеличение на щастието и преследването на почтени цели. "

Томас Едисън, академик: " Успехът е 1% ентусиазъм и 99% непримиримост. "

Джон Пол Дехория, милиардер: " Не е толкоз значимо на каква позиция си. Успехът се разкрива по отношение на това какъв брой добре вършиш работата си, когато никой не те гледа. "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР