Когато очите на жената цъфнат, не е на добро. А

...
Когато очите на жената цъфнат, не е на добро. А
Коментари Харесай

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Фадо приказка

Когато очите на дамата цъфнат, не е на положително. А те може в никакъв случай да не цъфнат. Това споделят в премиерния театър " Цъфнали очи " - копродукция на Малко театро Унгария и Кукления спектакъл в Сливен. Утре може да ги видите в Нов спектакъл НДК. Габриела Хаджикостова и Ищван Наги - постановка. Съчетават слово съвременен танцов спектакъл, музика и придвижване. Фадо приказка ще ни опише Жоана Амендоейра - на 5 декември в кино Люмиер.

Жоана Амендоейера придава на фадото нов искра и друго отношение, без да се отклонява от традицията. Още на 12-годишна възраст получава премия в “Grande Noite do Fado do Porto ”. Получава предложения от най-хубавите лисабонски фадо къщи, където се среща с майсторите в тази област. Най-новият ѝ албум “Amor mais perfeito ” е в респект на Жозе Фонтес Роча, неин преподавател и един от най-хубавите фадо-композитори и китаристи.

Как би изглеждал дребен внушителен откъслек от историята на чешкия дизайн, в интервала сред кубизма и 21 век, каква е неговата стогодишна история, доколкото е прочут и какво е непокътнато в този момент - на тези въпроси се пробва да отговори изложбата в Чешкия културен център.

Огнената Бет Харт излиза за първи път пред българска аудитория. Концертът е на следващия ден в зала 1 на НДК. Blues Magazine назова Бет Харт “ненадминатата рок звезда ”. “Нещо извънредно ” писа Таймс за неповторимия ѝ тембър, а " Гардиан " възхвалява нейните „ дръзки, замислени и ядосани ” осъществявания. В 20-годишната си кариера певицата радва ценителите на блус, джаз, поп, рок и фюжън.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР