Когато обичаме някого, искаме да му се случват само хубави

...
Когато обичаме някого, искаме да му се случват само хубави
Коментари Харесай

Психологът Р. Йорданов: Агресията от ревност няма нищо общо с любовта

Когато обичаме някого, желаеме да му се случват единствено хубави неща. Когато човек ревнува, не значи че обича, а че има комплекси и страхове.
Това разяснява в предаването „ 120 минути” престъпният психолог Росен Йорданов.

Йорданов разяснява, че евентуално 80% от хората настояват, че щом човек ревнува, това е доказателство за обич. „ Проблемът е, че доста хора считат, че когато човек ревнува, значи обича. Между любовта и ревността обаче няма нищо общо – когато обичаме някого, желаеме да му се случват единствено хубави неща. Когато обичаш някого би дал нещо от себе си, с цел да се усеща другия благополучен. Ревността е страхът да не загубиш нещо. Между любовта и ревността няма нищо общо.”

Начина, съгласно който родителите съумяват да интерпретират ревността за детето, дефинира до какъв брой зряло този човек в бъдеще, ще се оправя с тези страсти. Това се хора, на които не им е обяснено по какъв начин да ревнуват, с цел да не нараняват другия.

По думите му мъжът, който убива от ревнивост, в действителност има комплекс за непълноценност – боязън, че няма да може да задържи обекта на своето предпочитание при конкуренция с други.

Жените, които убиват, нормално го вършат планувано.

Особеностите на обществото ни са повода хората да не алармират за такива случаи. Много постоянно едвам откакто се случи някакъв случай те се сещат, че някой се е държал нападателно и преди.

За по-малко от месец у нас бяха осъществени няколко жестоки убийства с главен претекст ревнивост. Последното е на 25-годишната Калина, намушкана от 23-годишния ѝ избраник Васил Василев, напомня бТВ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР