Когато няма пряка заплаха, МВР няма какво да прави в

...
Когато няма пряка заплаха, МВР няма какво да прави в
Коментари Харесай

Криминален психолог за шефа на НСО: На крив началник психолозите му пречат

Когато няма директна опасност, Министерство на вътрешните работи няма какво да прави в постройката, изясни още Тодор Тодоров
„ Това, което знам досега е, че сестрите, които се барикадираха в постройката на някогашния Партиен дом, са взели участие в среща там. След това очевидно нещо се е случвало часове наред и напрежението е ескалирало. Това ми приказва, че въпреки всичко от самото начало те не са стояли просто по този начин, а е имало някой, който е водил някаква връзка с тях ”. Това съобщи престъпният психолог Тодор Тодоров по отношение на протестиращите медицински сестри, които се барикадираха в постройката на някогашния Партиен дом пред Нова ТВ.

„ Ако това са били някакви длъжности лица, без значение какви са тъкмо те, би трябвало сигурно да схванат, че напрежението нараства и да вземат някакви по-адекватни ограничения, с цел да не се стигне до тази обстановка ”, сподели още той.

Тодоров разяснява и думите на шефът на НСО ген. Красимир Станчев, че са били нужни по-качествени психолози.

„ Това изявление демонстрира безспорен управнически банкрут. Защото в случай че един началник счита, че в звеното му няма хора с задоволителна експертиза, той е индивидът, който би трябвало да я обезпечи. От друга страна, не считам, че сътрудниците, които работят в НСО, имат липса на такава експертиза, тъй като те имат богат опит. Това ми наподобява на един лаф – на крива ракета космосът ѝ пречи. Тук, в тази ситуация, на крив шеф психолозите му криви и му пречат.

Тодоров уточни, че когато има отправено желание за скок от човек на прозорец, в Министерство на вътрешните работи има ясно написани указания кой, какво прави в една такава обстановка. „ Не е работа на шефа на НСО да отива и той да овладява това състояние, тъй като в случай че обстановката по някаква причина ескалира и в случай че някоя от дамите сложи някакви неизпълними стремежи, той какво прави? ”, разяснява Тодор Тодоров.

„ Когато се водят договаряния, те не се водят от хора, които могат да вземат решения. Не може един началник от подобен сан да отива и да води договаряния. Това е демонстрация на непросветеност ”, безапелационен бе престъпният психолог.

Той акцентира, че си има и ясни разпореждания.

„ При състояние, че това са 5 дами, не са въоръжени, не заплашват никой, няма терористичен акт и по никакъв метод няма опасност на който и да било, Министерство на вътрешните работи няма какво да прави вътре в тази постройка “, изясни още Тодоров. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР