Когато няма достатъчно пари за маркетинг, не означава, че такъв

...
Когато няма достатъчно пари за маркетинг, не означава, че такъв
Коментари Харесай

Евтин маркетинг? Имате няколко варианта

Когато няма задоволително пари за маркетинг, не значи, че подобен изобщо не би трябвало да има. Нискобюджетните хрумвания са от изгода в такива обстановки, въпреки и приемливоте им резултати от време на време да са свързани с вложението на повече време и самообладание. Вариантите по никакъв начин не са малко. Ето единствено някои от тях:

Включете се в своята общественост

Често пъти, когато мислите за маркетинг, се сещате за огромна национална акция. Но от време на време не би трябвало да мислите толкоз широкообхватно, а да видите какво се случва с вашата общественост.

Можете ли да спонсорирате с 5 000 лв. благотворителна разходка или идея? Има ли благотворителна или неправителствена организация, където може да доброволствате? Можете ли да организирате празненство с други местни бизнеси?

Помолете за рекомендации

Препоръките са най-ефективният и на ниска цена метод за генериране на нов бизнес. Проблемът е, че постоянно се усещаме необичайно, когато молим за такива. И още по-лошо, не желаеме молбата ни да наподобява като обезсърчение.

За благополучие, има доста способи да помолите за рекомендация, без да се постанова да ви е неудобно или обезверено. Ето няколко хрумвания, с цел да започнете:
Бъдете директни и питайте за рекомендации по имейл, онлайн или персонално.Фокусирайте се върху най-хубавите си клиенти, вместо върху всички.Предложете тласъци като „ гифт “ карта, отстъпка, дребен подарък или подаяние от тяхно име.Вие самите давайте препоръкиПомолете потребителите, които харесват Facebook страницата ви
Участвайте в бизнес награди

Присъщо за доста промишлености и организации е да имат лични бизнес награди, като „ Най-добър ресторант за годината “, „ Най-добро обслужване на клиенти “ и други Това освен основава звук към бизнеса ви, само че в случай че спечелите, можете да го отбележите на уеб страницата или на витрината си, с цел да увеличите доверието към вас.

Създавайте колаборации с други бизнеси

Обединяването с различен бизнес, обвързван с промишлеността ви, е страховит метод да визиите своя бизнес на напълно нова публика. Можете да извършите това онлайн в уебинар или на извънредно събитие.

Ако си партнирате с локален бизнес, можете да оставите и визитки, флайъри или брошури в техните местоположения.

Предложете да говорите

Има доста благоприятни условия да говорите пред аудитория. Всъщност, конференции, свързани с промишлеността ви, доброволчески организации, колежи и други нормално имат потребност от представители. В резултат, ще спечелите известност, контакти и гласност.

Станете хазаин на събитие или урок

Ако нямате естрада, от която да говорите, създайте си лична.

Планирайте събитие или направете урок. После направете рекламни материали и ги поставете на обществени места.

Пишете изявления за издания, свързани с промишлеността ви

Свържете се с някой блог или издание, обвързани с промишлеността ви, които одобряват гост-автори. Това ще помогне да бъдете видяни от по-голяма публика.

Направете онлайн конкурс

Промоционалните томболи и състезания са изпитан и превъзходен метод да изградите известност и да визиите бизнеса си на евентуални консуматори.

В идеалния случай състезанието или томболата ви би трябвало да съдържат продуктите или услугите ви, като да вземем за пример късмет да бъде извоюван безвъзмезден абонамент за услугата ви или за стартиран неотдавна артикул.

Изпращайте информативен бюлетин (нюзлетър)

Имейлите надалеч не умират. Всъщност, това е желан способ за връзка измежду потребителите. Като подобен, уверете се, че увеличавате листата си с имейли. Можете да насърчавате нови клиенти със тласъци като електронни книги.

Брандирайте колите си

Всичко, което би трябвало да извършите тук, е да поставите лого на автомобила си – уверете се, че има бизнес името ви и контактите ви. Следващия път, когато шофирате, също ще генерирате известност. Ако не желаете да бъде прекомерно явно, пробвайте със стикери на стъклата или бронята. Можете да ги дадете и на другари, родственици и клиенти, с цел да добиете още по-голяма известност.

Стартирайте подкаст

Стартирането на подкаст не е скъпо – имате потребност да купите само микрофон и водещ. Въпреки това, тази инвестиция е превъзходен метод да създадете осведоменост и да се покажете. Канете други мениджъри и специалисти да се включват в подкаста ви, с цел да ви промотират пред тяхната публика.

Герила маркетинг

Най-хубавото нещо в него е, че се концентрира повече върху творчеството, в сравнение с върху парите.

Например, можете да вземете позволение за графити и да употребявате шаблони, с цел да извършите няколко идентични произведения на уличното изкуство, да поставите стикери из града или да извършите флашмоб. Идеята е да мислите отвън кутията, бъдете достоверни, не правете нищо нелегално.

По материал на Entrepreneur.com, създател: Габриела Беличовска
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР