Когато някой ви дразни онлайн, най-нормалното нещо е да го

...
Когато някой ви дразни онлайн, най-нормалното нещо е да го
Коментари Харесай

Съдът скандално забрани на Тръмп да блокира досадни Twitter потребители

Когато някой ви нервира онлайн, най-нормалното нещо е да го блокирате, с цел да не търпите държанието му. Да, но не. Целенасочените офанзиви против Доналд Тръмп не престават, този път с неуместно правосъдно решение , маскирано под оправданието за нарушение свободата на изрече.
Президентът на Съединени американски щати няма право да блокира почитателите си в Twitter , които го подлагат на критика в обществената мрежа. Това решение постанови съдът в Ню Йорк. Twitter е изправена пред рецензии от някои консуматори, най-вече с леви убеждения, за това по какъв начин е третиран президента Тръмп спрямо други консуматори на Twitter към този момент една и половина години в президентството си.

Искът беше подаден през юли 2017 година от седем блокирани от Тръмп консуматори на Twitter, дружно с правозащитната организация Knight First Amendment Institute към Колумбийския университет.

В претекстовете на съда се споделя, че с блокиране на консуматори от страницата се нарушава първата корекция от Конституцията на Съединени американски щати, която подсигурява независимост на словото и право на митинг.

Според ищците, защото Тръмп употребява Twitter за политически заявки, то микроблогът му е платформа за публични полемики и затова управляващите не могат да не разрешават достъпа на хората до нея въз основата на персоналните им възгледи.

В други политически Twitter вести, компанията разгласи през днешния ден, че ще вкара „избирателни етикети“ на време за средносрочните избори през 2018 година Етикетите ще съдържат подобаваща информация за гласоподавателите по отношение на претенденти, кандидатстващи за губернатор, Сената на Съединени американски щати или Камарата на представителите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР