Когато някой е груб с вас, не е трудно да

...
Когато някой е груб с вас, не е трудно да
Коментари Харесай

9 хитри фрази, които обезоръжават грубите хора на мига

Когато някой е недодялан с вас, не е мъчно да отвърнете на удара. Ако обаче устоите на първичното си предпочитание да заемете защитна позиция и да отговорите на нетактичните или несъответствуващи мнения, може и да се изненадате от това, което ще се случи.

Ето няколко изречения, които ще ви оказват помощ да се справите с грубите хора.

„ Благодаря. “

Простичкото „ Благодаря! “ е в действителност магично. Ако отговорите на грубостта с него, ще покажете на другия, че не сте гневни. Неучтивостта и гневът са признаци на незрялост. Вашият вежлив отговор значи, че вие признавате грубостта на другия и не й позволявате да ви засегне.

„ Оценявам гледната ти точка. “

Тази фраза значи, че сте склонни да продължите диалога, в случай че индивидът насреща се отнася с вас с почитание и се преценява с възприятията ви. Ако тази тактичност не проработи и събеседникът ви продължи да е недодялан и непочтителен, използвайте идващия съвет.

„ Най-добре да прекратим този диалог още в този момент. “

Ако имате възприятието, че сте напът да избухнете или по-лошо – да се сбиете с някого – просто прекратете диалога. По този метод няма да съжалявате за думите, изречени в разгорещения миг. Пък и идващият път вашият събеседник ще се замисли, преди да изрече нещо обидно.

„ Защо ми казваш това? Какво се надяваш да постигнеш? “

Тези въпроси са изключително ефикасни в обстановки, в които някой се пробва да ви сложи в неуместна позиция или да ви раздразни. Ако отговорите на грубия човек по спокоен и убеден метод, той ще се обърка. Благодарение на тази фраза ще можете да превърнете всеки диалог в естествен разговор, отдаден на спорни гледни точки.

„ Тези думи нараняват възприятията ми. “

Кажете непосредствено на другия какво тъкмо не харесвате в думите му, че те нараняват възприятията ви. По този метод ще се предпазите от груби и несъответствуващи мнения за в бъдеще.

„ Прав/а си. “

На множеството хора им е мъчно да одобряват нечия непозната позиция. Ако обаче смятате, че има известна истина в думите на събеседника ви, кажете му го. По този метод ще съкратите разговора и полемиката ви няма да се трансформира в мотив.

„ Винаги приказваш отрицателни неща. Харесва ли ти да си груб/а? “

Много постоянно грубите хора просто не осъзнават, че споделят нещо неприятно. Когато изразите своето отрицание обаче, вие ще ги окуражите да помислят за постъпките си за в бъдеще.

„ Обичам те. “

Тази фраза може да бъде приложена единствено в избрани обстановки, при които ваш обичан човек ненадейно е изпаднал в неприятно въодушевление и е решил да си го изкара на вас. Припомнете на фамилията си, че го обичате. Ще се изненадате от това какъв брой бързо ще трансформират своето отрицателно отношение към вас, а диалогът ще стане по-позитивен.

Смейте се.

Когато отговорите с откровен смях на нечия неучтивост, несъмнено ще поставите другия човек на мястото му. Това е реакция, която индивидът насреща изобщо не може да предскаже. В най-лошия случай той ще си тръгне небрежно. В най-хубавия – ще осъзнае глупостта на държанието си и ще ви се извини.

Източник: BrightSide
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР