Когато нищо не върви както трябва… Ето 8 препоръки, които

...
Когато нищо не върви както трябва… Ето 8 препоръки, които
Коментари Харесай

Когато всичко върви надолу с главата, просто трябва да помниш тези 8 неща

Когато нищо не върви както трябва… Ето 8 рекомендации, които би трябвало да знаеш и които ще те стимулират, когато най-вече се нуждаеш от това:
1. Болката е част от растежа.
Понякога животът затваря порти, тъй като е време да се движиш. И това е добре, тъй като неведнъж ние не тръгваме напред, в случай че събитията не ни принуждават. Когато настъпят тежки времена, напомняйте си, че нито една болежка не идва без цел. Движете се от това, което ви предизвиква болежка, само че в никакъв случай не забравяйте урока, който тя ви преподава. Това че се борите, не значи, че преживявате крах. Всеки огромен триумф изисква да има почтена битка. Хубавото желае време. Останете търпеливи и уверени. Всичко ще се подреди, евентуално не незабавно, само че в последна сметка всичко ще се получи…
Помнете, че има два типа болежка – болежка, която ранява и болежка, която ви трансформира. И двете болки ви оказват помощ да пораснете.

2. Всичко в живота е краткотрайно.
Винаги, когато вали дъжд, ти знаеш, че той ще спре. Всеки път, когато ви предизвикват болежка, раната заздравява. След тъмнината постоянно се появява светлина – за това ви припомня всяко утро, само че все пак постоянно ни се коства, че нощта ще продължи постоянно. Това няма да стане. Нищо не продължава постоянно. Затова, в случай че тъкмо в този момент всичко е хубаво, наслаждавайте му се. То няма да продължи постоянно. Това, че в даден миг животът не е лек, не значи, че не можете да се засмеете. Ако има нещо, което ви тормози, не значи, че не можете да се усмихвате. Всеки миг ви дава ново начало и нов край. Всяка секунда вие получавате втори късмет. Просто го използвайте.

3. Тревогите и недоволствата нищо не трансформират.
Онези, които се оплакват най-вече от всички, реализират минимум от всички. Винаги е по-добре да се опиташ да направиш нещо по-голямо и да претърпиш неудача, в сравнение с да се опитваш да успееш, без да правиш нищо. Нищо не е свършило, даже да сте загубили; само че всичко ще е завършило, в случай че действително повярвате в това. Ето за какво продължавайте да се пробвате. Не позволявайте сенките на предишното да помрачат бъдещето ви. Оплакванията от претърпяното през днешния ден, няма да създадат утрешния ден по-светъл. Вместо това вземете ограничения, направете смяна като употребявате наученото. И без значение от това, какво ще стане в последна сметка, помнете, че същинското благополучие стартира да се доближава единствено когато вие спрете да се оплаквате от вашите проблеми и започнете да сте признателни за всички тези проблеми, които нямате.

4. Вашите белези са знаци на вашата мощ.
Никога не се срамувайте от белезите, които животът ви е оставил. Белегът значи, че болежка към този момент няма, и че раната е заздравяла. Това значи, че вие сте победили болката, извлекли сте си поука, станали сте по-силни и сте траяли напред. Белегът е нещо като татуировка на триумфа. Не позволявайте на белезите да ви вършат заложници. Не им позволявайте да ви карат да живеете в боязън. Започнете да гледате на тях като симптом на мощ. Джалал ад-Дин Мухаммад Руми един път е споделил: „ През раните във вас прониква светлината. “ Нищо не може да бъде по-близо до истината. От страданието са се появили най-силните души; най-влиятелните хора в този огромен свят носят своите белези от рани. Погледнете на своите белези като на девиз: „ ДА! АЗ НАПРАВИХ ТОВА! Аз оцелях, и аз имам белези, с които да го потвърдя! И в този момент имам шанса да стана още по-силен. “

5. Всяка дребна борба е стъпка напред.
В живота търпението не значи изчакване; то е способността да запазваш положителното си въодушевление, работейки настойчиво за своите фантазии. Затова, в случай че имате желание да пробвате, вървете до края. Иначе няма никакъв смисъл от старта. Това може да значи да загубите стабилността и комфорта си за известно време и може би даже своя разсъдък. Може да ви се наложи в продължение на доста седмици поред да не ядете това, с което сте привикнали, или да не спите толкоз, колкото сте привикнали. Това може да значи, че ще се промени вашата зона на комфорт. Това може да значи, че ще чуете подигравки. Това може да значи самотност. Самотата, все пак, е подарък, който прави доста неща вероятни. Вие ще получите пространството, от което имате потребност. Всичко останало е тест за вашата увереност, за това до каква степен вие в действителност желаете да постигнете задачата си. И в случай че вие поискате това, ще го извършите, без значение от несполуките и различията. И с всяка стъпка ще се чувствате по-добре, в сравнение с можете да си визиите сега. Вие ще разберете, че битката не е бариера на пътя, това е пътят. И си коства да го извървите до дъно.

6. Негативната реакция на другите хора не е ваш проблем.
Дръжте се решително, когато неприятното ви заобикаля. Усмихвайте се, когато другите се пробват да ви победят. Това е елементарен метод да поддържате личния си възторг. Когато другите хора приказват неприятно за вас, продължавайте да бъдете себе си. Никога не позволявайте на никакви диалози да ви трансформират. Вие не можете да взимате всичко драговолно, даже в случай че ви се коства, че ви визира персонално. Не мислете, че хората вършат нещо поради вас. Те го вършат поради себе си. Преди всичко в никакъв случай не се променяйте, с цел да извършите усещане някому, който споделя, че вие не сте задоволително положителни. Променяйте се, в случай че това ви прави по-добри и ви води към по-ярко бъдеще. Хората ще приказват без значение от това какво вършиме и какъв брой добре го вършиме. Притеснявайте се за себе си, а не за мнението на другите. Ако вярваш в нещо, не се опасявай да се бориш за него. Силата идва от превъзмогването на това, което другите считат за невероятно. Животът ти се дава един път. Така че прави това, което те прави благополучен, и живей с хората, които те карат да се усмихваш.

7. Това, което би трябвало да се случи, ще се случи.
Ти си мощен, когато се отказваш да крещиш и да се оплакваш и започнеш да се усмихваш и цениш своя живот. Има благословения, скрити във всяка битка, с която се сблъсквате, само че би трябвало да сте подготвени да отворите своето сърце и разум, с цел да ги видите. Не можете да накарате нещата да се случват. Можете единствено да се пробвате. В избран миг ще би трябвало да оставите обстановката и да позволите на това, което е предопределено да се случи, да се случи. Обичайте живота, доверявайте се на интуицията си, рискувайте, може да губите и още веднъж да откривате щастието, учете се посредством опита. Животът е огромно странствуване. Спрете да се тревожите, да си задавате въпроси и да се съмнявате във всеки един миг. Смейте се, в случай че нещо се обърка, живейте на мига и се наслаждавайте на всеки един момент от своя живот, какъвто и да е той. Може да не се окажете тъкмо там, където сте желали да отидете, само че в последна сметка ще стигнете тъкмо там, където би трябвало да бъдете.

8. Просто продължавай придвижването.
Не се опасявайте да се върнете обратно – с цел да опитате още веднъж, с цел да живеете още веднъж, с цел да обичате още веднъж, с цел да мечтаете още веднъж. Не позволявайте на нещастието да ви пречупи. Най-добрите уроци в живота неведнъж научаваме в най-лошите времена и от най-лошите неточности. Ще има моменти, когато ще наподобява, че всичко, което е било допустимо да се обърка, се е объркало. И може да ви се коства, че сте се забили в този коловоз вечно, само че това няма по какъв начин да е по този начин. А когато сте подготвени да се откажете от всичко, помнете, че от време на време нещата би трябвало да се объркат до дъно, с цел да се оправят. Понякога би трябвало да се мине през най-лошото, с цел да се стигне до хубавото. Вселената постоянно прави това, което е вярно.

Да, животът е сложен, само че вие сте издръжливи. Намерете сили да се усмихвате всеки ден. Намерете храброст да се чувствате разнообразни, само че все по този начин красиви. Намерете в сърцето си това, което кара другите също да се усмихват. Не придавайте огромно значение на нещата, които не можете да измененията. Живейте просто. Обичайте обилно. Говорете достоверно. Работете старателно. И даже това да се окаже незадоволително, продължавайте. Не спирайте придвижването.

Инфо: Маргарита

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР