„Когато нещо се мисли в последния момент и се внася

...
„Когато нещо се мисли в последния момент и се внася
Коментари Харесай

Христо Проданов: Предложението на Валери Симеонов и Менда Стоянова за електронните платформи за настаняване е грешно

„ Когато нещо се мисли в последния миг и се внася в Народното събрание „ на пожар”, то постоянно се оказва неверно. Предложението на Валери Симеонов и Менда Стоянова за електронните платформи за настаняване е такова и няма да докара до действителни резултати”, сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов пред медиите в Народното събрание.

Той добави, че всеки, който излиза на пазара в България, е длъжен да заплаща налози, а една огромна част от жилищата за посетители, за които приказват Стоянова и Симеонов в предлагането си, не ги заплащат.

„ Начинът, по който се оферират тези промени – посредством категоризация на жилищата, не е работещ, тъй като най-малкото общините нямат ресурса да ги записват. Най-лесният метод, по който може да се реализира резултат, е патентен налог на брой кревати в жилищата за посетители като те се записват на юридически или физически лица и на прецизен адрес. Това е нужно, с цел да може всички тези жилища, които единствено в София са над 2500 и работят със уеб сайтове за резервация, да бъдат контролирани”, изясни Проданов.

Той разяснява, че в случай че притежателите на такива жилища за посетители платят патентен налог и се записват във въведената единна система за туристическа информация, една огромна част от този бизнес ще излезе на ярко. „ Тези хора би трябвало да си заплащат налози като всички останали и да излязат на ярко, само че ограниченията, които оферират сътрудниците, не са правилни”, безапелационен бе Христо Проданов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР