Когато нещо не съществува, то не е проблем, когато нещо

...
Когато нещо не съществува, то не е проблем, когато нещо
Коментари Харесай

Бивш министър на културата: Да защитим културните паметници со малце кютек

Когато нещо не съществува, то не е проблем, когато нещо е по-простичко, ще мине – това е мисленето в България съгласно някогашния министър на културата Петър Стоянович, който заемаше поста по времето на държавното управление на Пламен Орешарски.

Припомняме, че Върховният административен съд (ВАС) със свое решение на процедура откри за отговорен тъкмо Стоянович като министър на културата, че е разрешил 500 деца да учат в рискова за живота и здравето им постройка. Става въпрос за известния преди няколко години проблем с НГДЕК.
Когато нещо може да бъде платено, то не е проблем, а разход – това бил комерсиалният принцип в България, продължи с мъдростите Стоянович. Според него от дълго време трябвало да има смяна в законодателството и правосъдната процедура що се отнася до културно-историческото ни завещание. Нямаме отношение – дали има или няма нещо е без значение за българите, счита някогашният министър. И мигновено добави – би трябвало да има законодателен надзор, с цел да се основат публични привички.
Веднага би трябвало да се защитят с културен статут монументи, които в този момент не са предпазени и да бъде заздравен Института за културното завещание, сподели Стоянович пред Нова телевизия. Той сподели: " Защото са елементарни " в отговор на въпрос за какво има неистово предпочитание от бизнесмени да купуват остарели здания, които имат културно-историческа полезност. Според Стоянович в случай че се постановат непрекъснато санкции, притежателите на сгради-паметници ще се грижат за тях. София, с изключение на място за живеене, е и място за проявление, само че всеки от нас би трябвало да даде, да направи дребна крачка. Ако се върви със " со кротце, со богатство и со малце кютек ", може да се случи, счита той.
Припомняме, че до през вчерашния ден (30 юли) сутринта не беше ясно кой тъкмо е притежателят на горялата в събота против неделя постройка от комплекса на Царските конюшни. И основният проектант на София Здравко Здравков, и зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов не бяха 100% сигурни, като в последна сметка се оказа, че притежател е Министерство на вътрешните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР