Когато не можем да си позволим да отидем до Италия,

...
Когато не можем да си позволим да отидем до Италия,
Коментари Харесай

Виртуална наслада: Начин за кулинарно забавление в условията на пандемия

Когато не можем да си позволим да отидем до Италия, можем да ѝ се насладим виртуално.

Българи и италианци откриха метод да забавляват в условия на пандемия.

Тоскана. Забележителна природа, необятни лозя, мирис на вино и несъмнено...прясно приготвена паста. Макар и проектите ви да посетите това кътче да са се провалили, не е нужно да изминете няколко хиляди километра, с цел да опитате обичайната италианска храна.

С помощта на семейство Калиани усети и ароматите на Италия влизат в дома на няколко български фамилии. Време е за паста " Пичи ". По остарялата тосканска рецепта.

Ентусиастите среща Теодора. Когато изключителното състояние анулира всички екскурзии, взема решение, че пътуванията могат да продължат. Така ѝ хрумва концепцията за кулинарни онлайн пътешествия.

„ Приготвяме остарели фамилни предписания. Разговаряме и се забавляваме. Опитваме и се поддържаме в този сложен интервал за всички “, споделя Теодора Трайкова – турагент.

Фамилията на Соня и Емилио е трето потомство фермери и винопроизводители. Пандемията стопира пътуванията в Тоскана и туристите, които постоянно се отбиват да опитат продукцията им.

„ Животът ни се промени. Не можем да се придвижваме като преди, би трябвало ни декларация, че пътуваме по работа, по здравословни аргументи или покупки и то единствено в най-близкия магазин до нас за артикули от първа нужда. Трябва да сме оптимисти “, споделя Емилио.

Така в тези няколко часа всички не помнят за проблемите си, готвейки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР