Когато не можем да пътешестваме в действителността, го правим с

...
Когато не можем да пътешестваме в действителността, го правим с
Коментари Харесай

Пътешествениците отиват на кино

Когато не можем да пътешестваме в действителността, го вършим благодарение на книги и филми. В второто начинание мощна поддръжка обезпечава събитието " Кино за пътешественици ", което през лятото обичайно ни води до разнообразни далечни и непознати територии, обичани и бленувани дестаниции, кътчета от света, по които стъпват единствено най-смелите пътешественици, до момента в който умерено си стоим в някой софийски киносалон.

Тази година самодейността на Pozor Ltd. е събрана в дните от 1 до 15 август и всяка вечер приветства искащите пътешественици в салоните на " Културен център G8 " и " Евро синема " с 28 заглавия, снимани из разнообразни краища на света.

С тях феновете ще пътешестват както из обичани дестинации като Неапол, Танжер, Мумбай и Маракеш, по този начин и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка и ледените води на Антарктида, измежду обитаемоте с редки животни африкански резервати и смразяващите върхове на най-високите планини на всеки един от континентите.

Първото кинопътуване ще е из безкрайната пустота и смразяващите ледници на Патагония с премиерата на " Огнена земя: земя на патагонците ". В него братята Хоакин и Хулиан потеглят на юг и все на юг, с цел да стигнат до Патагония и архипелага Огнена земя: от най-южния град на света – Ушуая, през ледника Перито Морено, чак до остров Естадос, където сезоните се сменят по няколко пъти дневно, хората съжителстват с пингвините, а суровата пустота е като лунен пейзаж.

Преди прожекцията на " Огнена земя: земя на патагонците " на 1 август Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще споделят за тяхното странствуване из Южна Америка.

 Уара
Уара

Ден по-късно Валентин Валентинов ще опише за своите прекарвания в Боливия, а феновете ще могат да видят кино лентата " Уара: път към звездите ". Влакът Уара Уара дел Сур е значима транспортна връзка в Андите. Прекосява съвсем цяла Боливия, като потегля от аржентинската граница, върви по южния било на планината, минава през високопланински плата и градове и стига до Уюни и Оруро, където на 3700 м надморска височина земята среща небето във водното огледало на соленото езеро Салар де Уюни. Един ден французинът Жоел се мята на влака и потегля по пътя към звездите, с цел да се гмурне в традициите, културата и музиката на Андите.

 Картичка от книгата
© "Жанет 45 "

Картичка от книгата " Поздрави от синята палатка " на Петя Кокудева

По време на " Кино за пътешественици " ще бъде показана и книгата " Поздрави от синята палатка " (изд. " Жанет 45 " ), определяна като дебют за възрастни от Петя Кокудева. В нея тя споделя в къса сбита форма за забавните хора, философии и любопитности, които открива по време на пътешествията си от Скандинавия, Прибалтика и Русия през Азия и Нова Зеландия до Африка и Съединени американски щати. В тях има богове с плетени шапки и страховити затвори, хумористични републики и свободни слонове, пустинни дяволи и далечни ледници.

 Сокотра
© Теодора Иванова

Сокотра

Инициативата завършва на 15 август с презентацията за остров Сокотра на Теодора Иванова и прожекцията на " Йемен: непознатата земя ".

Билетите са към този момент в продажба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР