Когато не е публикувано обявление за обществена поръчка по проекти

...
Когато не е публикувано обявление за обществена поръчка по проекти
Коментари Харесай

Ако поръчката по европроект е нагласена, ще се връщат всички пари

Когато не е оповестено съобщение за социална поръчка по планове с еврофинансиране или тя безпричинно е предоставена директно, 100% от парите ще би трябвало да се върнат. Това планува план на разпоредба, описваща глобите при нередности при поръчки по европейски планове. Тя е част от Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове.
Измененията са разследване на нови насоки за установяване на финансови корекции, оповестени от Европейски Съюз през май. Те допълват и случаите, при които ще се връщат пари, написа в. " 24 часа ".
Съгласно новата разпоредба всички средства би трябвало да бъдат възобновени и при положение на незаконосъобразно делене на поръчки за строителство, услуги или доставка на части, когато обявленията за обособените елементи от поръчката не са оповестени в Официалния вестник на Европейски Съюз.
Същото важи и при незаконно редуциране на нормативно откритите периоди с повече от 85% или когато срокът е понижен до по-малко от 5 дни. Друго изискване е, когато е отхвърлен достъп до досието на публичната поръчка, защото следователно няма доказателства, че процедурата е по разпоредбите.
Всички пари се връщат и при определяне на спор на ползи, който е оказал въздействие върху възлагането на публичната поръчка. Това важи и при спор, зародил още при подготовката на плана, в случай че това повлияе на документите или самата процедура.
Санкцията важи и при положение, че лице от системата за ръководство и надзор или от страната на възложителя е сключило съглашение за ограничение на конкуренцията с други лица, а едно от тях е спечелило поръчката.
Последната разказана обстановка е при смяна на първичния контракт за социална поръчка. Всяко нарастване на цената, надвишаващо 50% от цената, постанова връщане на 100% от увеличената сума.
Останалите корекции в наредбата плануват възобновяване на по-малка част от сумата - сред 2 и 25%. Например глоба от 5% е планувана, когато голословно се не разрешава опцията да се употребяват подизпълнители за елементи от контракта.
10% от сумата се връща, когато употребяваните критерии при оценката на офертите са разнообразни от тези в документите. Когато това е обвързвано с дискриминация въз основа на локален, районен или народен принцип пък нарушаването се смята за по-сериозно и наказването е връщане на 25% от парите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР