Когато настъпят зимните месеци, често първата част, с която усещаме

...
Когато настъпят зимните месеци, често първата част, с която усещаме
Коментари Харесай

Студени ръце - какво означават и как да се справим

Когато настъпят зимните месеци, постоянно първата част, с която усещаме студа, са ръцете. Има обаче хора, които се оплакват от студени ръце и крайници съвсем непрекъснато. Проблем ли е това и признак ли е на някакво заболяване?

Кръвта е като вътрешно отопление на телата ни. Когато тя се насочва към кожата, тя придвижва топлината към околния въздух и ни оказва помощ да се охладим. Затова в по-топли дни или при интензивна физическа интензивност сме зачервени.

Когато е студено пък, кръвоносните съдове в кожата се стесняват, а кръвта се пренасочва към вътрешните органи. По-малко кръв значи по-малко топлота - нещото, което изпитваме с дланите и стъпалата си, когато ни е студено.

Това е напълно естествен развой и значи, че тялото ни си прави работата. Основания за терзание би имало, в случай че наред с ледените крака, страдаме и от други неща, да вземем за пример диабет или високо кръвно налягане.

Наскоро лекувани контузии в ръцете/краката, както и анемия могат да бъдат аргументи за студени ръце и крайници. При всички случаи, в случай че положението продължава прекомерно дълго и ни предизвиква стеснение, най-добре е да се консултираме с доктор.

В останалите случаи ни трябват топли чорапи - можем да ги носим и по време на сън, ръкавици, когато сме на открито, да заобикаляме внезапна смяна в температурата, като носим няколко пласта дреха, с които можем да контролираме топлината, и да мием ръцете си топла като, като ги подсушаваме незабавно по-късно, пишат Conversation.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР