Когато настъпват такива тежки такива тежки пътнотранспортни произшествия налице е

...
Когато настъпват такива тежки такива тежки пътнотранспортни произшествия налице е
Коментари Харесай

Бивш шеф на НСО разкри кой е шофьорът на колата на Караянчева

Когато настъпват такива тежки такива тежки пътнотранспортни катастрофи налице е човешка неточност. Според мен дори тук не е единствено една, а повече. Това съобщи в ефира на "Здравей, България " специалистът от Института по пътна сигурност Богдан Милчев.

"Служителите от НСО, като потеглят на път, написано ли им е и имат ли обвързване охраняваното лице да бъде обезопасено с колан? Това е доста основен въпрос, тъй като самото пострадване е в лявата част на рамото ", съобщи специалистът.

"Видимо при мястото на конфликта имаме остров. Тези острови би трябвало да се създадат повдигнати и озеленени, а не просто да имат маркировка. Хората постоянно ще позволяваме неточности, изключително на такива места ", счита още специалистът.


По думите му обаче няма значение кой е виновен за случилото се. "Вината в тази ситуация няма обаче да промени картинката. За да променим световно нещата, би трябвало да изследваме тези произшествия ", сподели той.

Според него скоростта в тази ситуация също е оказала въздействие.


"Виждаме, че е имало въртене. Дали при геройското държание на чиновник от НСО се е завъртял автомобилът, с концепцията да се избегне преден удар, няма по какъв начин обаче на този стадий да знаем ", приключи той.

В ефира се включи и ген. Димитър Владимиров – някогашен шеф на НСО: "Колата на НСО не е била бронирана, няма и написано предписание, че би трябвало да се поставят колани на задната седалка. В множеството случаи са без колани на задната седалка, а е наложително защитата на НСО да се вози без предпазен колан, с цел да могат да реагират бързо. За първи път от над 15 години се случва да пострада охранявано от НСО лице ", акцентира Владимиров.


Той изясни и кой е карал автомобилът на ръководителят на Народното събрание: "Водачът е един от най-хубавите в НСО, назначен през 2003 година. Минал е през всички стадии на развиване. Возил е ръководители на Народното събрание, заместник-председатели, народни представители. Според мен не е извършител на разпоредбите за сигурност, а противоположното, показал е предвидливост ", счита Владимиров.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР