Когато настъпи зимата, сме по-податливи към грипни вируси и настинки,

...
Когато настъпи зимата, сме по-податливи към грипни вируси и настинки,
Коментари Харесай

Как да махнем гной от сливиците

Когато настъпи зимата, сме по-податливи към грипни вируси и настинки, а по-често децата се оплакват от болки в гърлото, които са породени от гной или налепи.

Ако няма други недоволства, гнойта от сливиците може да се отстрани в домашни условия. А ето по какъв начин:

1. Мед при гной от сливиците

Медът е най-предпочитаният и препоръчван метод за справяне с налепите по гърлото. Ако имате прополис, можете да си извършите с негова понощ лек, а ето по какъв начин:

 Гной от сливиците

Прополисът би трябвало да преседи в хладилника, с цел да се втвърди, по-късно би трябвало да бъде натрошен. Слага се в буркан и се смесва с домашна ракия. Разбърква се, до момента в който прполисът се разтвори, след което благодарение на памучен тампон се взема от сместта и с нея се маже гърлото. Трябва да знаете, че е усетът не е доста прелестен, само че е доста ефективно;

2. Компрес с пчелен мед при гной от сливиците

Този компрес се подготвя доста елементарно. Върху парче плат се поставя една супена лъжица мед и се разнася, по-късно се поставя на гърлото, върху него се поставя найлон, връзва се леко и с него се спи цяла нощ.

3. Сода за самун при гной от сливиците

 Средства при гной от сливиците Снимка: Атанаска

Содата за самун също е доста ефикасна против гной и налепи в гърлото. Трябва да вземете сода за самун с пръст и да намажете цялото гърло. След това би трябвало да мине малко време, през коието не би трябвало да ядете и пиете нищо. След това вземете смучещо хапче за гърло, което ще отстрани налепите по гърлото.

Трябва обаче да се внимава с тези домашни способи, тъй като в случай че ги вършим прекомерно постоянно, това може да възпали сливиците още повече.

Ако въпреки всичко желаете да посетите доктор, той ще ви прегледа и ще ви изпише антибиотици, само че те също могат да провокират затруднения. Ако пиете антибиотици прекомерно дълго време, това може да докара до появяването на нови налепи по сливиците, само че към този момент със наследник цвят. Този цвят се дължи на друга зараза, която е с гъбичен генезис.

Нашите баби преди време са лекували гнойната ангина с компреси от мляко. Който и способ да изберете от гореизброените, би трябвало да знаете, че даже да има резултат, въпреки всичко е добре да се потърси и мнението на експерт, тъй като самолечението от време на време може повече да навреди, в сравнение с да помогне.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР